Annons

Annons

Annons

Trafikplats Tuna

Kommunen vill betala 40 miljoner

Sandvikens kommun vill göra en ny avfart på E16 till handelsområdet Tuna och Kungsberget. Kommunen är beredd att betala 40 miljoner ur egen ficka för bygget.

– Det kommer att löna sig, säger näringslivschef Michael Norell.

I ett år har Sandvikens kommun förhandlat med Trafikverket om att bygga en ny avfart. Nu börjar projektet ta form. Om allt går enligt planerna kan en ny avfart invigas om 2-3 år, uppskattar myndigheten. Men det är en lång process dit. Eftersom en avfart från E16 inte är en nationell angelägenhet blir det Sandvikens kommun som får stå för investeringen.

Annons

– Det är en förhandlingsfråga mellan oss och kommunen. Men det rör sig först och främst om ett kommunalt intresse. Om de får bistånd av oss är det med ett mindre bidrag, säger Trafikverkets utredare Christoffer von Bothmer.

Annons

Kommunen är beredd att gå in med den stora investeringen i projektet enligt näringslivschef Michael Norell. Han motiverar det med att investeringen blir billigare och smidigare än att bygga om Gävlegatan, som stundtals haft stora problem med köbildning.

– Det skulle inte bli dyrare med en avfart på E16 vid Tuna. Troligen runt 35-40 miljoner kronor. Det skulle dessutom underlätta för det ökande trafiktrycket mot Kungsberget, säger han.

Sandvikens kommuns näringslivschef Michael Norell, menar att kommunen är beredd att gå in med 40 miljoner för att bygga en ny avfart till handelsområdet Tuna.

Handelsområdet Tuna kan få en ny avfart från E16. Det skulle även minska köbildningen längs Gävlevägen, menar kommunen.


Anton Emanuelsson

anton.emanuelsson@arbetarbladet.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan