Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sandviken

Gifter i inomhusmiljön har upptäckts på förskola

Hälsofarliga gifter har upptäckts på Talkottens förskola i Järbo. En avdelning har akut tvingats flytta till tillfälliga lokaler i bygdegården.

Gifter har upptäckts på Tallkottens förskola.

Annons

En kraftig lukt har fått både barn och personal på avdelningen Violen att må dåligt under en längre tid.

– De har framför allt haft problem med huvudvärk, säger Sara Larsson som är hälsoskyddsinspektör och inkopplad på ärendet.

Innan sommaren påbörjades en utredning av inomhus miljön och i mitten på september kom besked om att gifter, bland annat så kallade klorfenoler, ligger bakom den kraftiga lukten.

Annons

Annons

Avdelningen Violen hade då redan utrymts och huserar sedan snart en månad tillbaka i bygdegården, där det konkursade föräldrakooperativet Grodan tidigare höll till.

– Det är en akutlösning medan utredningen av lokalerna pågår, säger förskolechefen Anita Persson som vill förtydliga att det bara är på en av Tallkottens tre avdelningar som problemen finns.

Men det pågår även en fuktutredning på en av de andra avdelningarna och alla föräldrar med barn på förskolan har blivit erbjudna en alternativ plats.

– Om någon känner stor oro kan de få en plats på någon annan förskola, men det är ingen som har velat ha det, säger Anita Persson.


Linda Lundin

linda.lundin@arbetarbladet.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy