Annons

Annons

Skoj på skridsko med SAIK

Här är Haben som går i lågstadiet i Norrsätraskolan i Sandviken. – Det här är första gången jag åker skridskor och det är jätteroligt, säger han som på en knapp timme redan har blivit riktigt duktig. När SAIK kör igång sin nya satsning som heter Skridskoskoj i Göransson Arena är det verkligen idrott för alla...

Första gången som Haben står på ett par skridskor. Det klarade han hur bra som helst när SAIK körde i gång sin nya satsning Skridskoskoj i Göransson Arena.

Annons

Sporten möter SAIK:s ungdomskonsulent Håkan Larsson som är omtumlad över det stora intresset.

– Helt otroligt. Titta bara runt omkring oss. Det är nästan 100 barn i åldrarna 7-12 år igång på isen där de allra flesta aldrig har stått på ett par skridskor förr och väldigt många har invandrarbakgrund. Det här är helt enormt.

Inbjudan gick ut till alla skolor i Sandviken och Norrsätra nappade verkligen på erbjudandet när SAIK hämtar barnen i bussar efter skolan, håller med skridskor och hjälmar utan att det kostar någonting.

– Det går ungefär 120 elever i skolan och det är nästan hundra som är här nu. Det hade vi aldrig kunnat drömma om, säger Håkan.

Han har fullt upp med att dela ut hjälmar och hjälpa till att knyta skridskorna på ivriga elever. Till och med sportens tre praktikanter fick hjälpa till med att knäppa hjälmar och fixa skridskosnören.

Annons

– Vi kommer att köra det här alla onsdagar men kommer att dela upp det så det blir låg- och mellanstadiet varannan gång för att få det hela lite mer hanterbart, säger Håkan innan det är dags att blåsa i visselpipan för att de som står och väntar ska få hjälmar när alla grejor inte räcker till.

Annons

Med lite mindre elever på isen samtidigt frigör det tid för lite mer arrangerade islekar och andra upptåg.

Men glädjen är påtaglig redan den här premiärgången och det gör ingenting att slå en liten rova på isen. Upp igen med nya friska försök att bemästra den svåra konsten att åka skridskor.

– Syftet med hela grejen är att barnen ska få träffa nya kompisar, vara del av en gemenskap, prova på att motionera och delta i aktiviteter som är en del av Sandvikens kultur. Alla de som vill ska kunna delta oavsett förutsättningar, fortsätter SAIK-ledaren.

Josefine Johansson är elva år och är en av de som tidigare har åkt skridskor. Nu är hon självklart på plats och förflyttar sig skickligt över isen.

– Jag gillar att åka skridskor och det roligaste är att jag får göra det med Steven, säger hon samtidigt som hon kör runt sin kompis som sitter i en rullstol.

Samtidigt kommer Haben tillbaka till sidan av planen för att vila lite och få några uppmuntrande ord av sin stolta pappa som tittar på. Men det dröjer inte många sekunder innan han är mitt på isen i den stora bandyarenan igen.

Annons

Som sagt – idrott för alla är vad de här onsdagarna handlar om.

Josefine Johansson gillar också att åka skridskor. Helst tillsammans med sin kompis Steven.

Annons

Nästan 100 elever från Norrsätraskolan hade kommit till prmiärgången av Skridskoskoj.

Annons

SAIK:s ungdomskonsulent Håkan Larsson hade många skridskor att knyta.


Christer Åberg

026-15 93 84
christer.aberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy