Annons

Annons

Annons

Annons

Familjens 
jurist köper konkurrenten

Swedbank säljer Juristbyrån till konkurrenten inom familjejuridisk rådgivning, Familjens jurist.
Båda företagen har kontor i Gävle, Sandviken, Hofors och Tierp men enligt Carl Georgsson, vd på Familjens jurist kommer alla kontor att vara kvar.

Swedbank säljer Juristbyrån, men kontoret kommer ändå att finnas kvar i Swedbanks lokaler i Gävle.

Annons

– Vi kommer att behålla alla lokala kontoren och utveckla dem, säger han.

Vad innebär det för era kunder?

– Inte så mycket alls i början. På sikt kommer vi dock att behöva byta till ett annat varumärke. I avtalet med Swedbank har vi kommit fram till att eken ska bort efter nio månader, så det kommer ju bli en synlig förändring. Annars så innebär det här bara att vi blir starkare och tryggare för kunderna.

Annons

Annons

I samband med affären har ett långsiktigt samarbetsavtal ingåtts mellan säljaren Swedbank och Familjens jurist. Genom Familjens jurists förvärv av Juristbyrån inkluderas 58 franchisetagare och deras anställda. Tillsammans får företaget cirka 400 medarbetare på omkring 100 orter runt om i landet.

Familjens jurist är en del av Fonus-konncernen.

– Fonuskoncernen fortsätter genom denna affär det strategiska arbetet med att utveckla både erbjudande och affär. Genom att förvärva Juristbyrån och inleda ett långsiktigt samarbete med Swedbank når vi direkt fler än fyra miljoner bankkunder, säger Mikael Åbom, vd och koncernchef för Fonus, i ett pressmeddelande.

Familjens jurist kommer att ge in en anmälan om företagskoncentration till Konkurrensverket. Affären är villkorad av att KKV inte har något att invända.


Catrin Landén

026-15 93 42
catrin.landen@mittmedia.se

Till toppen av sidan