Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ockelbo

Ulf Gräsberg har avlidit

Ockelboprofilen Ulf Gräsberg avled hastigt i måndags, 47 år gammal, efter en tids hälsoproblem. Han var journalisten bakom hyllade skoltidningen En spänn och bakom lokaltidningen Kuxabladet.

Ulf Gräsberg avled i måndags efter en tids hälsoproblem.

Annons

Han var ansvarig utgivare för lokaltidningen Kuxabladet i Ockelbo, som han grundade 2011. Det är nu oklart vad som händer med tidningen framöver.

På Perslundaskolan grundade han skoltidningen "En spänn" som vann Lilla Journalistpriset sex gånger. En Spänn hyllades både för papperstidningen och för webbtidningen.

Framgångsreceptet? Det fanns goda förutsättningar att lyckas genom att det fanns en eldsjäl och lärare som Ulf Gräsberg, förklarade en lärarkollega för tidningen DN.

Annons

Annons

En Spänn granskade en kryssning som lärarna på Perslundaskolan gjorde för 110 000 kronor år 2008.

– Politikerna i kommunen har sagt att de är mer rädda för En spänn än för de lokala morgontidningarna, sa Ulf Gräsberg till DN.

På Perslundaskolan ordnade han även hjälpresor till Rumänien, Estland och Lettland.

Ulf Gräsberg har även frilansat för Arbetarbladet tidigare och skrivit om brottning. Han tillhörde tidigare Sverigeeliten i brottning.

Tidigare har han även drivit restaurang, kiosk, sålt jättemackor och leksaker.

Här är en jubilarartikel inför Ulf Gräsbergs 40-årsdag.


Mikael Silberstein

010-709 85 13
mikael.silberstein@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy