Annons

Annons

Nya protester mot byggplaner i Engesberg

Föreningar och privatpersoner har höjt sina röster mot byggplanerna vid Engesbergs camping i snart tio år. De har inte gett upp. 21 överklaganden har lämnats in efter fullmäktiges beslut i februari.

Här ska de nya byggnaderna byggas, enligt detaljplanen som nu har överklagats.

Annons

I omkring tio år har planerna på att bygga seniorboende och bostäder vid Engesberg camping diskuterats. Men på kommunfullmäktige den 23 februari godkändes detaljplanen. Miljöpartiet reserverade sig och Birgittha Bjerkén (M) och Lena Ödeen (FP) yrkade på avslag.

Efter fullmäktiges beslut har dock 21 överklaganden kommit in till kommunen. Det är från både privatpersoner och föreningar. Turerna kring byggplanerna verkar alltså fortsätta.

Många som överklagar är upprörda över att det finns bostäder på den så kallade Tältängen i detaljplanen.

"Gävle behöver denna camping!! Campingområdet är som helhet en otrolig tillgång för Gävle. Den s k Tältängen är frekvent välbesökt" skriver en privatperson i sin överklagan.

Annons

"Området är den sista "lungan" och den sista havsnära rekreationsplatsen utefter Norrlandet" skriver två andra personer.

Föreningen Engesbergs Vänner o campingråd kritiserar planerna på att bebygga Tältängen och skriver att de noterat 5888 tältare under åren som föreningen har varit campingarrendatorer.

Annons

Gävle Fiskareförening vill att hela detaljplanen upphävs. Bland annat anser föreningen att avståndet mellan bostäderna och fiskeriverksamheten är för kort.

Norrlandets byalag är en annan förening som satt sig emot byggplanerna i många år, och som även nu överklagat.

Dessutom skriver Gästriklands entomologiska förening i sin överklagan att 23 rödlistade fjärilsarter hittats inom området.

Så här kan det komma att se ut.

Annons

Radhus och seniorboende kan byggas vid Engesbergs gård.

Annons


Anton Kasurinen

026-15 93 25
anton.kasurinen@mittmedia.se

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy