Annons

Annons

Vädret ställde till det för dragracingförarna

Vädret ställde till det när Söderhamns Snabbaste skulle avgöras på Helsinge Motorstadion i Söderhamn i lördags. Regn, samt tilltagande mörker, innebar att endast några få klasser hann slutföras.

Det regn som föll på morgonen räckte för att förskjuta starten med hela sex timmar. Dis och dimma, istället för sol, medförde att vätan var besvärlig att få bukt med. Vid 15-tiden kom racet igång, men hann inte köras färdigt innan kvällsmörkret lade sig.

I bilklassen ET 6,50 Heavy var Susanne Bengtsson från Hamrångefjärden trea på kvalet, 14 hundradelar efter vinnande Mats Thorin, Hudiksvall. Kent Elofsson från Gävle tog sjätte tid. Thorin och Elofsson avancerade därefter till final i elimineringen. Men denna kom dock aldrig att köras av ovanstående orsak.

Marcus Boström från Gävle blev kvalsnabbast i ET 7,10 Sportsman. Tre hundradelar skilde till Fredrik Kojonen, Valbo. Finalen vanns sedermera av Stefan Wiström, Söderhamn – före Boström.

I Bracket, med 17 deltagare, var Göran Larsson från Tierp bäst i kvalet. Han vann även den första elimineringsrundan innan mörkret omintetgjorde vidare tävlande.

Annons

Nichlas Sverin från Färila vann såväl kval som eliminering i Super X-Bike. I finalen slog han ut Emil Östlund från Valbo med tiden 5,513 sekunder – mot Emils 5,747.

Annons


Kurt Eliasson

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy