Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Hett fotbollsderby i Hofors – intäkterna till Världens Barn

Fotbollsäsongen är egentligen över.
Men på lördag möts ändå div 3-laget Hofors AIF och nya div 4-laget Torsåker.
En match där alla intäkter oavkortat kommer att gå till Världens Barn.

David Laksola, tränare för Torsåkers IF, och Fredrik Lindholm, tränare för Hofors AIF, tror att lördagens fotbollsderby kommer att locka storpublik

Annons

Det var sedan tidigare bestämt att de båda lagen skulle mötas, men med tanke på flyktingsituationen så har klubbarna bestämt att göra något speciellt av den.

Entrén till matchen på Stålringen på lördag kl 14.00 kommer att vara fri – men insamlingsbössor kommer att finnas på plats vid ingången och pengarna går till Världens Barn.

– Vi hoppas att många kommer och ser matchen av just den anledningen, säger Fredrik Lindholm, tränare i Hofors AIF.

Annons

Annons

– Det är tufft för många i världen nu och det är klart att vi inom idrotten ska dra vårt strå till stacken om vi kan. Integration är viktigt och bara i det lag jag är tränare för har vi elva olika nationaliteter, det är ganska fantastiskt, säger Fredrik Lindholm.

Både Fredrik Lindholm och Torsåkers IF:s tränare David Laksola tror att fotbollsderbyt kommer att kunna locka storpublik och därmed kunna ge en del till insamlingen.

Hur går matchen?

– Ska man titta på divisionstillhörighet så bör HAIF vinna, säger Laksola.

– Men det är ett derby så det är många känslor inblandade och det blir nog en tuff match. Oavsett hur det går så tror jag att det blir en rolig match att spela och en rolig match för publiken att titta på, säger Lindholm.


Stisse Åberg

026-15 93 89
stisse.aberg@mittmedia.se

Till toppen av sidan