Annons

Annons

Man överklagar utpressningsdom

Tre män från Norduppland dömdes i mitten på juni för att ha bedrivit utpressningsverksamhet på internet. Nu överklagar en av männen till Högsta domstolen.

Läs mer: Tre män från Norduppland döms för utpressning

De tre männen fälldes för att via chattrum ha utgett sig för att vara minderåriga tjejer för att sedan ta kontakt med äldre män.

När männen senare föreslagit "tjejerna" att skicka lättklädda bilder eller sexuella aktiviteter tog de skärmdumpar av meddelandena. Utpressarna började därefter höra av sig till männen och kräva pengar för att inte sprida informationen vidare.

Nu överklagar en av männen till Högsta domstolen för att få prövat om brotten han är dömd för bör rubriceras som olovligt brukande, utpressning och försök till utpressning.

Läs också: Hoforsbo hotade med MC-klubb

Annons

Mannen dömdes av Uppsala tingsrätt till fängelse i ett år och en månad. Samma domstol hade i ett tidigare mål dömt mannen till fängelse i två år. Svea hovrätt upphävde tingsrättens beslut och bestämde i mitten på september i stället en gemensam påföljd till fängelse i tre år och sex månader.

Annons

Mannen anser nu att hovrätten begått ett grovt misstag då den valt att lägga ihop straffvärdena i de båda målen, och mannen yrkar på ett frikännande.

Totalt ska männen ha lurat till sig 160 000 kronor.

Läs mer: Utpressades via Facebook


Martin Andersson

026-15 93 78
martin.andersson@mittmedia.se

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy