Annons

Annons

Bästa röda vinköp på Systemet just nu

46 röda viner i bolagets fasta sortiment har bytt årgång i november. Här finns flera riktigt bra viner som ger mycket smakvaluta för pengarna i aktuella årgångar. Nedan hittar ni mina tips på de sex allra bästa röda köpen just nu, varav två klockrena prisfynd.

Dessa sex rödviner i ordinarie sortimentet på Systembolaget har precis bytt till ny årgång och ger mycket kvalitet för pengarna.

Annons

Nya röda årgångar

Fynd – bästa köp

Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet 2013, Australien

Pris: 99 kr Systembolagsnummer: 6253

Omdöme: Ett mycket pålitligt, kvalitetssäker gammal trotjänare, årgång efter årgång. Exponerar en generös smak av mörka bär, som björnbär och svarta vinbär, tillsammans med stråk av blå plommon, eukalyptus och choklad i skön balans. Gott nu till en mörk köttbit eller till en smakrik, gräddig pastarätt. Men ingen brådis att dricka nu. Lägg gärna undan några flaskor då det här vinet, trots sitt låga pris, brukar utvecklas fint med några års lagring.

Domaine de Verquière Rasteau 2013, Rhônedalen, Frankrike

Pris: 119 kr Systembolagsnummer: 2179

Annons

Omdöme: Seriöst, rustikt och matinriktat rödvin med bra struktur och syror som fint balanserar den djupa, strama, bärigheten med inslag av lagerblad och örtkryddor. Riktigt bra för priset och utmärkt val till mörka kötträtter, gärna grytor eller stekar med gräddig sås som kan sordinera de i dagsläget något torra tanninerna. Kan lagras.

Annons

Bra köp – mycket för pengarna

Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2014, Chile

Pris: 79 kr Systembolagsnummer: 2962

Omdöme: Ett för priset riktigt snyggt strukturerat vin med djup, tät, tydligt svartvinbärslik bärighet med uppstramande ryggrad av tanniner (garvysra) i klart matvänlig, seriöst anslagen, stil. Gränsar till fyndbetyg.

Conde de Valdemar Crianza 2011, Rioja, Spanien

Pris: 79 kr Systembolagsnummer: 12659

Omdöme: Doftar krondill som går igen i den friskt mörkrödbäriga, vitala, kryddiga, något fattonade, fint strukturerade smaken. Klart bättre, mer generöst, i jämförelse med tidigare årgång. Men ickefjäskigt och matinriktat mot lamm, nöt och vilt.

Bloodstone Shiraz 2013, Australien

Annons

Pris: 119 kr Systembolagsnummer: 2083

Omdöme: Här bjuds en stor, bombastisk smak med solmogna mörka bär i koncentrat tillsammans med rostade fataromer, kryddighet, mint och vanilj. Serveras till riktigt smakrika mörka kötträtter, gärna grillade och vilt. Ger maximal smakrikedom för pengarna. (Ekologiskt)

Brunello di Montalcino Col d’Orcia 2010, Toscana, Italien

Pris: 274 kr Systembolagsnummer: 12357

Omdöme: Jätteläckert, komplext vinbygge med fina sammetstanniner, mörkröd körsbärslik bärighet, fatkaraktär och stråk av lakrits och tobak i angenäm förening. Kan redan nu njutas till en finare mörk kötträtt på nöt eller vilt, men kommer att utvecklas ytterligare med några års lagring.

Annons


Sune Liljevall

sune.liljevall@mittmedia.se

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy