Annons

Annons

Annons

Gävle

Gävleföretaget som gick från tre till 20 miljoner på ett år

Confido Bygg & Entreprenad bemannar byggbranschen och premierar långsiktighet framför sin remarkabla omsättningsökning. Därav företagsnamnet. Confido är latin för ”att lita på”.

Verksamheten utgår från kontoret på Hantverkargatan i Gävle. En del uppdrag har det blivit lokalt, men mest handlar det om jobb i tillväxtområden kring Stockholm och Uppsala. Stefan Andersson startade företaget 2011.

Han började med allmän uthyrning av personal och utgick bland annat från de erfarenheter han skaffat sig under sin tid som anställd på arbetsförmedlingen.

Det var först i slutet av 2013 sedan Lennart Karlsson och Magnus Leijon anslutit och fokus sattes på byggbranschen som det tog fart på riktigt. Från tre miljoner i omsättning till 20 på ett år och en plats i Almis tillväxtliga. En fin fjäder i hatten, men Stefan Andersson ser inte omsättningsökningen som ett självändamål.

Annons

Han är också väl medveten om att bemanning och bygg är två branscher som emellanåt omgärdas av en del inte alltför goda rykten.

Annons

– Just därför blir våra ledord så viktiga; långsiktighet, kvalitet och omsorg om både kunder och medarbetare. Vi följer alla avtal som gäller på marknaden och har goda förbindelser med både , arbetsgivare och fack, Sveriges Byggindustrier och Byggnads. Vi konkurrerar inte med pris, våra bästa argument är i stället pålitlighet och kvalitet.

Precis som på ett bygge lades en grund, ekonomiskt och administrativt, som förberedelse för att företaget skulle kunna växa. Lennart Karlsson öppnade många dörrar tack vare sina nästan trettio års erfarenhet i branschen, både som snickare och som tjänsteman i större byggföretag.

– Lennart vet vad våra kunder vill ha, Magnus tar hand om personalen och Petra Skogberg sköter redovisningen. Vi har en bra mix av tjänstemän på kontoret, säger Stefan Andersson som i egenskap av civilekonom håller ett finansiellt öga över hela verksamheten.

Confido samarbetar med ett tiotal relativt stora byggföretag och erbjuder de specialiteter som krävs för ett bygge; markarbetare, snickare och betongarbetare. Just nu är 17 man på uppdrag, det går alltid ner under vintermånaderna, men under högsäsong kan det finnas 50 på lönelistan.

– De flesta utgår från Gävle. Vi brukar säga att vi tar jobb som ligger på en dagsresas avstånd. Visst är yrkeskunskaper nödvändiga när vi rekryterar, men den sociala kompetensen är ännu viktigare, säger Magnus Leijon.

Annons

Annons

Fakta

Confido Bygg & Entreprenad

Bransch: Bemanning, bygg

Startår: 2011

Vd och ägare: Stefan Andersson

Antal anställda: varierar, upp till 50

Omsättning: 20,6 miljoner (2014)

Lennart Karlsson, Magnus Leijon och Stefan Andersson, tre av fyra tjänstemän på kontoret, som ansvarar för Confidos verksamhet.

Det är viktigt att företagets utsända medarbetare visar vilket företag som är uppdragsgivare.


Jan Sundström

026-15 93 96
jan.sundstrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan