Annons

Annons

Många rapporter om varg - men få säkra iakttagelser

Många har hört av sig till Länsstyrelsen och anmält att det finns varg i regionen under december månad. Men innan snön har kommit är det svårt för myndigheten att kontrollera om det verkligen handlar om vargar.

Annons

På en tjänst på Länsstyrelsens hemsida – Rovobs – kan allmänheten lämna in rapporter om att man observerat rovdjur. Bara under december i år har det kommit in så många som 37 observationer om varg, berättar P4 Gävleborg.

Men det är bara i två av de 37 fallen som Länsstyrelsen kan vara säkra på att det befunnit sig en varg i området. Alla de andra observationerna är osäkra. För eftersom det inte kommit någon snö än så lämnar vargarna inga spår.

– För att vi ska kunna kvalitetssäkra så måste vi se bilder eller själva sett vargen, säger Hans Nordin, inventeringsansvarig på Länsstyrelsen, till P4 Gävleborg.


Stefan Westrin

026-15 93 02
stefan.westrin@mittmedia.se

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy