Annons

Annons

Annons

Ta bort engelskan från skolan

Jag tycker att engelsk-ämnet finns i onödan i skolsystemet. Det är inte alla elever som kan klara engelska för att kunna komma in på det gymnasieprogram som man vill.

Jag är en elev som går på Polhemsskolan och jag har svårt att få betyg i engelska för att jag är en invandrare och har svårt att lära mig två nya språk samtidigt under tre till fyra år för att kunna komma in på gymnasiet.

Annons

Annons

Svenska elever börjar lära sig och läsa engelska när de är små barn men det finns ändå några som inte kan klara engelskan fast de har studerat i många år.

De flesta invandrare har inte haft råd och möjligheten att lärt sig engelska i sitt hemland och det blir jättejobbigt för dem att försöka lära sig det samtidigt som de lär sig svenska.

Jag tycker att det är bättre att Skolverket tar bort engelska som skolämne och ersätter det med ett annat ämne så att alla kan få betyg och komma in på gymnasiet.

När det blir svårt att få betyg i något viktigt ämne då tappar man intresset att fortsätta studera.

Jag vet att det är bra att kunna engelska, men tänk på invandrare som inte har läst det förut och som när de kommer hit måste lära sig ett nytt språk. Så ta bort eller ersätt engelskan så att alla kan komma in på gymnasiet!

Gudfadern

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan