Annons

Annons

Makabra djurfynden som förbryllar – döda lamm och högar av matrester

Märkliga och makabra fynd har gjorts i Sandviken och i Storvik. Döda djur, omgivna av sopor och matrester, har hittats. – Det är ett riktigt otyg, säger Mats Wiklund från Storvik.

Intill lammen som hittades i Storvik låg...

Annons

En markägare i Storvik gjorde i dagarna en otrevlig upptäckt. På en vändplan, som ligger på ägarens mark, fann han två små döda lamm och en mängd sopor, bland annat uppbrända burkar.

– Han var ju självklart ganska ledsen. Att bara kasta lammen på det här sättet på någon annans mark är ett jävla sätt, säger Mats Wiklund, som bor en bit ifrån platsen och varit i kontakt med markägaren.

Mats Wiklund åkte själv till platsen och kastade iväg lammen en bit så att de inte skulle ligga precis intill vägen.

Bilden på de döda lammen lades under tisdagen upp på Facebook.

– Sist jag kollade hade ungefär 8000 tittat på bilden. Jag hoppas att den som gjort det här är en av dem så att han eller hon förstår hur fel det är, säger Mats.

Länsstyrelsen känner inte till de två fallen men när Elina Eriksson, vilthandläggare på länsstyrelsen, får se bilderna konstaterar hon att det uppenbart är emot reglerna.

Annons

– Lammen är ju tamdjur och dessa får man inte kasta i naturen hur som helst och ölburkarna och matresterna är nedskräpning, säger hon.

Annons

Huruvida länsstyrelsen gör någonting åt djurkadavren och skräpet återstår att se.

– Jag ska rådfråga med mina kollegor men det vi eventuellt gör är att vi skickar vidare det här till polisen, säger hon.

I Sandviken gjordes också ett makabert fynd nyligen, då ett älgkadaver hittades intill en hög med matrester och en gädda.

Se djurfynden i bildspelat ovan.

För fler lokala nyheter och pushnotiser om viktiga händelser från just ditt närområde, ladda ner vår nya app till din Iphone eller Android!

För Iphone: Hämta här

För Android: Hämta här

... en mängd uppeldade burkar och annat skräp.

Annons

Annons

I Sandviken hittades ett älgkadaver och en gädda intill...

... en hög med matrester.

Annons


Fredrik Selgeryd

026-15 93 18
fredrik.selgeryd@mittmedia.se

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy