Annons

Annons

Annons

Bilsport

I väntan på operation – brännskadade föraren fortsatt nedsövd: "Det är klart att vi är oroliga"

Dragracingföraren Samuel Andersson är fortsatt nedsövd efter helgens svåra olycka på banan i Tierp. Nu väntar operation. – Det har spelats upp som en film i huvudet, säger sonen Alexander Andersson om det som hände.

Det var under en testkörning med dragracingbilen på Tierp Arena som olyckan var framme för Samuel Andersson och det Söderhamnsbaserade teamet Orsambay motorsport.

Den lustgasladdade motorn havererade, med en kraftig explosion till följd. Samuel Andersson lyckades av egen kraft ta sig ur det brinnande fordonet.

Vid sidan av banan stod sonen Alexander Andersson och bevittnade dramat.

Annons

LÄS MER: Racingförare brännskadad efter motorexplosion – vårdas i respirator

Annons

– Det har spelats upp som en film i huvudet sedan dess, säger han när Sporten når honom på tisdagseftermiddagen.

Efter olyckan fördes Samuel Andersson till sjukhus i Uppsala, och där vårdas han fortfarande för brännskadorna som han ådrog sig.

– Det är fortfarande stabilt läge och han är fortfarande nedsövd. Dom ska operera händerna, men han är fortfarande lite uppsvullen, och då vill dom inte väcka honom eftersom han kan svälla igen luftvägarna, säger Alexander Andersson.

Efter operationen ska Samuel Andersson väckas, och då väntar med stor sannolikhet ytterligare några veckors sjukhusvistelse. Händerna kommer att kräva flera operationer, precis som ansiktet som även det är brännskadat.

– När svullnaden har börjat gå ner efter handoperationen i morgon så väcker dom väl honom en dag efter det, men det beror helt på svullnaden, säger Alexander Andersson.

När Samuel Andersson kan få komma hem till Bergvik för vidare återhämtning på hemmaplan återstår att se. Men familjen försöker hantera situationen med så stor ro som möjligt.

– Det är klart att vi är oroliga, men läkarna är jättebra så vi känner oss ganska trygga.


Andreas Tagg

0270-740 61
andreas.tagg@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan