Annons

Annons

Annons

Konstnär prisas för Tierpslador

Konstnären Pavel Matveyev har blivit utsedd till årets kulturstipendiat i Tierp. Stipendiet och prissumman på 15000 kronor kommer att delas ut under vernissagen av hans fotografi-baserade utställning ”49 barns around Tierp” (49 lador kring Tierp) i höst.

Om ni tycker att namnet – och kanske siffrorna i titeln – klingar bekant, så kan det vara för att Pavel Matveyevs offentliga verk för Bergby Centralskola invigdes för inte så länge sedan. Också det fotobaserat och betitlat ”257 skolkamrater på Bergby Skola”.

Annons

Annons

Matveyev är utbildad i Moskva men bor numera i Karlholmsbruk. Han tycks flitigt verksam i både Gästrikland och Norduppland.

Tierps kommun motiverar stipendiet så här:

”Konstnären Pavel Matveyev har på ett professionellt sätt formulerat en konkret plan kring ett offentligt konstprojekt. Projektet tar sin utgångspunkt i det lokala landskapet och uttrycks via fotografi. Genom frågeställningar rörande platsens vara och icke vara ska invånare ha möjlighet att påverka och på så vis medverka i konstverket. Slutprodukten kommer att visas offentligt.”

Tierps kulturpris för året gick till föreningen Kultur- och guidegruppen i Karlholm.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan