Annons

Annons

Annons

Annons

Folkrace

Folkracefestival i Storvik firar tio år – Arbetarbladet sänder live

Totalt hade 290 förare anmält sig. Efter ett antal avhopp finns nu 240 startande i årets upplaga av Gestrikefestivalen, som smygstartade under lördagen. I samband med söndagens tävlingar kommer Arbetarbladet att sända live.

Inbäddat innehåll

Här är Daniel Wall från 2014 års upplaga av Gestrikefestivalen. Han vann seniorklassen det året.

Bild: Kurt Eliasson

Annons

Annons

Gestrike Racing Team arrangerar Gestrikefestivalen, som firar tioårsjubileum på Kyrkberget i Storvik i år. Och folkracefesten lockar ett rekordstort deltagarantal.

– Vi har aldrig tidigare haft ett så pass stort startfält. Ett tag hade vi 290 anmälda och nu räknar vi med att runt 240 förare startar. Vi har fått ihop fina prisbord de senaste åren och det har blivit en populär festival. Redan i torsdags var de första husvagnarna på plats här, säger tävlingsledaren David Floberg och tillägger:

– Bra förare drar fler bra förare.

Tävlingen innehåller fyra klasser i form av senior, veteran, junior och damer – där den största klassen är senior.

I år har arrangören bjudit in samtliga tidigare segrare i respektive klass. Och precis som tidigare kommer alla att kunna buda på bilarna efter tävlingarna – för att allt ska ske på lika villkor. Priset är alltid 6 500 kronor och lotten avgör om flera budar på samma bil. Ägaren kan buda på sin egen bil, men vinner någon annan lottningen måste bilen säljas.

Under lördagen körs tre kvalomgångar i varje klass och på söndagen väntar ytterligare två kvalomgångar innan det är dags för finaler vid 14-tiden.

Arbetarbladet kommer att direktsända söndagens båda kvalheat samt efterföljande finaler. Livesändningen startar 09.50 och pågår till cirka 16.

Annons


Martin Looyenga

026-15 93 78
martin.looyenga@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan