Annons

Annons

Annons

Gävle

Ung cykeltjuv fick lämna tillbaka bytet – under översyn av mamma och polisen

Två personer togs på bar gärning under en pågående cykelstöld på Öster i Gävle strax före midnatt på tisdagen. En av dem flydde från platsen medan den andre, en pojke i 15-årsåldern, fick montera tillbaka den stulna cykeln på det fastlåsta framhjulet – under översyn av sin mamma och polisen.

En polispatrull ertappade två pojkar i full färd med att skruva av ett däck från en cykel strax före midnatt på tisdagen. Polisen stannade till för konfrontera tjuvarna då de tog till flykten. Den ene kom undan men den andre, en pojke i 15-årsåldern, fångades in av polisen.

En pojke i 15-årsåldern är misstänkt för bland annat två fall av cykelstöld efter att ha ertappats av en polispatrull under natten.

Bild: Yvonne Åsell / SvD / TT

Annons

– Pojken erkände att de precis hade stulit en cykel ur ett cykelställ men eftersom framhjulet var fastlåst behövde de nu ett nytt framhjul. Och det var då polisen kom, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid polisen.

Läs också: Trio körde in i träd efter inbrott i garagelänga – samtliga anhållna

Annons

De hade alltså redan stulit en cykel – exklusive fastlåst framhjul – och var nu i färd med att ta loss ett framhjul att sätta på den redan stulna cykeln. Pojken ska också ha kommit till platsen på en annan cykel. Polisen kontaktade hans vårdnadshavare.

– Pojkens mor, som inte var nöjd med pojkens tilltag, kom dit och berättade att han inte ägde någon cykel, säger Peter Hultqvist.

Läs också: Man flydde i natten – lämnade stulen motorcykel på gatan

Då erkände den misstänkte cykeltjuven att den cykel han tagit sig dit på också var tillgripen en stund tidigare, också den på Öster. Den, samt den cykel som kamraten kommit dit på, beslagtogs av polisen. Även en skiftnyckel beslagtogs.

Under översyn av sin mor samt polisen fick pojken montera tillbaka den andra cykeln på det fastlåsta framhjulet och han släpptes sedan. Han är nu misstänkt för två fall av fullbordad stöld, ett fall av stöldförsök samt ett fall av häleri.

Annons

Läs också: Stulna kiosken är tillbaka – nu säljs det glass och kaffe i stadsparken igen

Hans vän, som flydde från platsen när polisen kom dit, var vid 01-tiden inte anträffad.

– Han springer fortfarande, såvitt vi vet, säger Peter Hultqvist.


Julia Andersson

julia.andersson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan