Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sandviken

Sandvikens kommun investerar miljoner i Parkbadet – planerar för möjlig utbyggnad

Sandvikens kommun fortsätter att storsatsa på Parkbadet. Bland annat ska man investera i nya rutschkanor, en helt ny bassäng samt renovering av gymmet. Dessutom finns det stora planer på att expandera och bygga ut badhuset.

Sandvikens kommun ska investera miljoner i Parkbadet.

Bild: Simon Isaksson

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat om Sandvikens kommuns satsningarna på Parkbadet.

I februari beslutade kultur- och fritidsnämnden att man ville satsa 17 miljoner på badhuset.

Och i den investeringsplan som kommunpolitikerna nyligen klubbade igenom, finns även planer på expandering.

Den främsta anledning till investeringen är att delar av anläggningen har på senare tid sett sina bästa dagar. Men det finns även en expanderingsplan.

– Vi är stolta över Parkbadet, det är en stor del av Sandviken. Men vissa bassänger och rutschkanorna är dåliga och slitna, säger Kenneth Johansson, kultur- och fritidschef, Sandvikens kommun.

Annons

LÄS ÄVEN: Parkbadet får ny övningsbassäng: "Efterlängtat"

Annons

Han menar att badhusets anläggning är överlag i gott skick på grund av kontinuerliga förnyelseprojekt som gjorts de senaste åren.

Dock, är det en specifik bassäng som inte längre hållet måttet.

– En av bassängerna, landningsbassängen för rutschkanorna, lever idag inte upp till nya säkerhetskrav.

Anledning till detta är att i dag löper de två rutschkanorna ut bredvid varandra, och de nya bestämmelserna säger att man inte får landa två personer, eller fler, i samma bassäng.

LÄS OCKSÅ: Storviksbadet har äntligen öppnat – men motgångarna fortsätter

Men, man tänker inte att man enbart ska renovera landningsbassängen och avskilja de två rutschkanorna.

Det finns även planer på att bygga ut och uppföra en helt ny bassäng.

– Landningsbassängen ska flyttas till ett helt nytt ställe; och utbyggnad av Parkbadet kan vara en möjlighet. Tornet man åker rutschkana ifrån ska vara kvar, men vi tittar på olika lösningar, säger Kenneth Johansson.

Förutom tankar om expandering, som fortfarande är i idéstadiet, så ska man fortfarande fullfölja de tidigare mer konkreta och välutvecklade planer, förklarar kultur- och fritidschefen.

– Gymmet ska ju succesivt renoveras. Allt ska där i princip uppdateras på tre år: maskiner, vikter och andra gymmaterial ska bytas ut mot nya, säger han.

Annons

Annons

Trots behovet av fortsatt förnyelse och uppdatering går det dock bra för Parkbadet. Och Kenneth Johansson menar att planerna är att det ska gå ännu bättre i framtiden.

– Som ny besökare ska man uppleva Parkbadet som nytt och fräscht. Det är grejen. Tanken är att gymmet ska vara klart 2017, och under hösten ska planeringsarbetet för resten av badhuset vara klart, säger han.

LÄS ÄVEN: Äntligen plus för Parkbadet


Simon Larsson

026-15 93 02
simon.l.larsson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy