Annons

Annons

Annons

Sandviken

Polisen vill varna för biltjuvar

Att tjuvarna har krossat rutor och tagit värdesaker har hänt på flera badplatser i Sandviken. Nu var det tredje eller fjärde fallet, enligt Mikael Hedström, presstalesperson hos polisen. Men han har några råd att ge.

– Man ska tänka på vad man lämnar i bilen. Man ska inte lämna värdesaker och särskilt inte om bilen står på en enskild plats, säger Mikael Hedström, presstalesperson hos polisen.

Sörtuttsbadets och Hedåsbadets parkeringar har varit särskilt utsatta.

– Jag tror att det är några som är specialiserade på den här typen av stölder och åker till olika badplatser, säger Mikael Hedström.

Annons

Han påpekar att det är viktigt att ingenting lämnas i bilen och att den ska vara låst.

Annons

– Givetvis ska bilen vara låst. Man ska inte lämna värdesaker eller ens någon väska i bilen, för det finns stora risker med det, säger han.

Polisen har sett samma tillvägagångssätt på flera ställen.

– Det krossas rutor när till exempel husnycklar ligger i bilen och när målsägarna har kommit hem har huset varit länsat på främst elektronik, säger han.

Det är svårt att göra någonting åt denna typ av stölder, enligt Mikael Hedström, men han hopppas nu att baden sätter upp varningsskyltar.

– Det kan sättas upp varningsskyltar där det står "Tänk på vad du har lämnat i bilen" eller liknande. Det kanske skulle hjälpa. Det är tråkigt att det har blivit så här och vi gör vad vi kan, säger han.

LÄS MER: Inbrottstjuvar använde Fridas husnyckel – nu vill hon varna andra


Sofia Lööf

026-15 93 15
sofia.loof@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan