Annons

Annons

Spännande finaler väntar på Tierp

Efter två dagar med regn, dimma, saneringar och förseningar som följd, blev det under lördagen äntligen rejäl fart på Tierp Arena.

Stefan Gunnarsson är kvaletta i Top fuel.

Annons

Det är rekordstort antal anmälda till tävlingen, 363 tävlande, och det sista man behövde var dåligt väder. Men det var precis vad man fick.

Torsdagen, som var vikt åt sportsmanklasserna, regnade bort nästan helt. Fredagen inleddes med dimma och duggregn, men efter några timmar klarnade det upp, och man kunde börja köra, fast åtskilliga timmar senare än planerat.

Men till lördagen hade ovädret blåst all världen väg, och det blev en dag full av högoktanig racing.

I Top metanol funny car är Micke Larsson, Gävle, kvaltrea och kommer att möta Danny Bellio i första elimineringsrundan på söndag.

– Det känns bra. Jag har fått till ett par bra kvalrundor, speciellt sista kvalrundan kändes väldigt bra, säger Micke.

EM i Pro stock kommer till stor del att bli en uppgörelse mellan Jimmy Ålund, Norrköping, och Delsbobördige Bengt Ljungdahl. Vinner Ålund helgens tävling, är det inget som kan stoppa honom från att lägga ytterligare ett EM-guld till sin samling. Vinner å andra sidan Bengt Ljungdal söndagens tävling, är EM:et en öppen historia.

Annons

Annons

Läget inför söndagens elimineringar är att Jimmy Ålund är kvaletta på 6,51 medan Ljungdahl är kvaltvåa på 6,53.

Utanför EM körde Benny Strand, Iggesund, bra i Top doorslammer. Benny, som körde sönder motorn på förra tävlingen i Tierp, var nu tillbaka med besked och körde 4,00 direkt av trailern med en sjunde kvalplats som resultat. Top doorslammer började eliminera redan på lördag eftermiddag, och dessvärre var det slutkört redan i första elimineringsrundan för Strand då han tjuvstartade med retsamma 0,4 sekunder.

Stock/Super stock började också eliminera på lördagen och där är flera hälsingar vidare. Lars Björklund, Söderala, Kjell Ericksson, Njutånger, Lasse Bodén, Hudiksvall, och Thomas Strand, Söderhamn, vann alla sina rundor och kör vidare under söndagen.

I Juniordragster är också flera lokala förare vidare, bland andra Wilma Andersson, Näsviken, och Jesper Norin, Forsa.

Hudiksvallsbekantingen Mikael Kågered kör Top fuel.

Annons

Annons

"En slank han hit, och en slank han dit." Rimbert Wahlström sladdade rejält i fredagens Top doorslammerkval.

Benny Strand, Iggesund, kvalade bra i Top doorslammer, men tjuvstartade dessvärre i första elimineringsrundan på lördag.

Annons

Thomas Pettersson från Söderhamn kör Top fuel bike.

Annons

Emil Östlund har kvalat på 15:e plats i Super street bike.

Annons

Micke Larsson från Gävle har en bra känsla inför söndagens elimineringar.

Bengt Ljungdahl, ursprungligen från Delsbo, är kvaltvåa i Pro stock, och har chans att ta hem EM-guldet.

Annons

Annons


Christina Bodén

0650-355 71
christina.boden@mittmedia.se

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy