Annons

Annons

Annons

Sandviken

Sandvikens socialchef slutar: "Av personliga skäl"

Karin Jonsson slutar som socialchef. Nu har processen inletts att rekrytera någon i hennes ställe.

63-åriga socialchefen Karin Jonsson som är ansvarig chef för Sandvikens stora omsorgsförvaltning med över 1 000 anställda och en stor del av kommunens totala budget är på väg att sluta.

– Det är av helt personliga skäl, jag har tagit det svåra beslutet att sluta jobba. Det har inte varit lätt för jag har trivts väldigt bra, säger Karin Jonsson.

Hon kom till kommunen som äldreomsorgschef för drygt sju år sedan.

Annons

– Redan inför förra mandatperioden sa hon till mig att hon var påväg bort, men hon har trivts och vi har trivts med henne så hon har blivit kvar. Men nu har hon sagt att hon vill gå i pension, säger omsorgsnämndens ordförande Robert Sten (S).

LÄS OCKSÅ: Socialchefen redan på väg bort

Annons

Karin Jonsson har varit socialchef på Sandvikens kommun i drygt sju år, nu slutar hon.

Bild: Linda Lundin

Karin Jonsson bor i Sundsvall och har under alla år veckopendlat till Sandviken. Redan 2010 kunde Arbetarbladet berätta att hon sökte jobb på landstinget i Västernorrland, men hon blev kvar i ytterligare sex år.

LÄS OCKSÅ: Tusen ska jobba i ny omsorgsförvaltning

Från att först bara ha varit ansvarig för äldreomsorgen fick hon 2013 utökat ansvar när äldreomsorgen slogs ihop med handikappomsorgen och tillsammans bildade den gemensamma omsorgsnämnden.

– Det är inte aktuellt med några organisationsförändringar så det är en socialchef med samma ansvarsområde som vi rekryterar till dess att Karin Jonsson slutar vid årsskiftet, säger Robert Sten (S).

I mitten av september går ansökningstiden ut för den som är intresserad av att ta över efter Karin Jonsson. Enligt jobbannonsen söker kommunledningen en trygg och modig ledare.

Annons

Vi har lyssnat på er – nu är vår nyhetsapp ännu bättre!

Annons

Ladda ner eller uppdatera den härför Iphone eller här för Android.


Linda Lundin

026-27 88 14
linda.lundin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan