Annons

Annons

Här kokar länets konstgryta

Hela Gävleborgs konstliv samlas just nu i en gammal möbelfabrik i Jädras. ”Forum Konst” har öppnat. Under två dagar ska konstnärer, konstarrangörer och konstbyråkrater mötas, till konstmässa och föreläsningar. Det är första gången en sådan här satsning görs.

Och även platsen är unik. En före detta möbelfabrik och möbelbutik som under det senaste året förvandlats till Jädraås Art, tänkt som centrum för olika konstevenemang, driven av galleristen Ola Gustafsson och konstnären Catrin Andersson.

– Förhoppningen med de här dagarna är att stärka den kollegiala känslan inom konstområdet och initiera ett gemensamt lärande utifrån våra regionala förutsättningar, säger Elenor Noble, konsthandläggare på Region Gävleborg, i ett pressmeddelande.

– Vi hoppas att det här kan bli ett återkommande arrangemang att samlas kring.

Annons

Ett femtiotal konstintresserade personer från länet deltar under Forum Konst som pågår 5 och 6 september.

– Vi är glada över intresset och det känns kul att flera av deltagarna vill visa upp sina egna verksamheter på vår mässdel, säger Erik Anderman, konstkonsulent på Region Gävleborg och initiativtagare för Forum Konst.

Annons

Arbetarbladet Kultur har i en tidigare artikel presenterat visionerna bakom Jädraås Art.


AB Kultur

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy