Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sandviken

16-åriga Madeleine Wannberg är Sandvikens Idol-hopp: "Drömt om det här"

Madeleine Wannberg är blott 16 år och har precis börjat musiklinjen på Bessemerskolan i Sandviken men hon fick Quincy Jones III att sträcka sig efter guldbiljetten direkt. Nu börjar slutaudition-veckan i Idol.

16-åriga Madeleine Wannberg från Sandviken åkte till Stockholm i mars tidigare i år och fick med sig en guldbiljett till Idols slutaudition.

Bild: Privat

Annons

Klippet: Se Madeleine Wannberg charma juryn under hennes audition i Stockholm:

LÄS MER: Linda Varg om livet efter Idol: "Har stora grejer på gång i USA" (PREMIUM)

Det var i mars tidigare i år som Madeleine Wannberg begav sig till Stockholm för att pröva lyckan på Idol-audition. Då var hon bara 15 men nu har hon hunnit fylla 16. Att hon skulle våga ställa upp på audition var aldrig någon självklarhet, berättar hon.

Annons

Annons

– Man tvekar ju, "Är jag verkligen tillräckligt bra?" tänker man. Därför är det skönt att jag haft sånt underbart stöd från familj och vänner. De säger "Det här är ditt år, kör!".

– Jag har alltid kollat på Idol och jag har drömt om att gå igenom den resan de som tävlar gör.

Madeleine Wannberg berättar om hur nervositeten hann byggas upp i ett kallt Stockholm där Idol-kön ringlande lång.

– Jag var så nervös att jag höll på att tuppa av. Frös gjorde jag men jag tänkte bara "Det är värt det, det är värt det" om och om igen, skrattar hon.

LÄS MER: Alice Svensson åtta år efter andraplatsen i Idol: "Man vet inte vad man vill när man är 16" (PREMIUM)

Med facit i hand så var det onekligen värt det. Juryn bestående av Fredrik Kempe, Quincy Jones III och Nikki Amini var till en början skeptiska till låtvalet "Between us" med Peter Bradley Adams som inte hade den "hitstatus" de väntade sig – men det tog inte lång tid innan de var övertygade. Quincy Jones III som arbetat med bland annat Tupac sträckte sig efter guldbiljetten utan att ens fråga de andra två medlemmarna.

– Det känns awesome! Det kändes stort att bara andas samma luft som juryn. Jag vet inte om man ser det på videon men benen skakar av nervositet så det var skönt att få biljetten, säger Madeleine Wannberg.

Annons

Madeleine Wannberg var "så nervös att hon höll på att tuppa av" men lyckades ändå charma juryn. Lättnaden efter framträdandet går inte att missa.

Bild: Skärmklipp/Tv4

Annons

Hon har precis börjat gymnasiet på Bessemerskolan i Sandviken. Valet föll på Estetlinjen med musikinriktning – ett beslut som inte blev kristallklart förrän hon var i Stockholm på audition.

– Man väljer ju verkligen sin framtid och det var så klart många som sa "Du kan ju inte gå musik, ta nåt man får jobb av i stället" men när jag var ner i Stockholm var det många som var så stöttande och sa att jag skulle köra på och efter det kändes det rätt.

Madeleine Wannberg är inte Gästriklands enda hopp under slutauditionveckan. Även Saga Skönblom från Gävle gick på måndagskvällen vidare efter att ha framfört en egen låt med namnet "Bird". Se klippet här.

Slutaudition-uttagningarna går att se på TV4 med start på tisdagskvällen och sänds sedan onsdag denna vecka innan det fortsätter måndag, tisdag och onsdag nästa vecka.

LÄS MER: KRÖNIKA: Hur mycket "Idol" tål egentligen Sverige?


Simon Ridell

026-15 93 19
simon.ridell@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy