Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Salongerna kallar i Gävleborg

Nu är snart dags att skicka in sina konstverk för den som vill delta i Länskonst 2016. Det är den stora årliga utställningen som visar upp Gävleborgs bästa konst, enligt en jurys bedömning.

Åke Perssons gubbar "I samspråk" visades på Länskonsten 2015 som hölls i Söderhamn.

Bild: Niels Hebert

Annons

Länskonsten är öppen för alla konstnärer som är födda eller verksamma i Gävleborgs län. Måleri, grafik, teckning, skulptur, textil, foto eller nya medier – verk i skilda tekniker kan tävla om en plats.

Annons

Arrangemanget ges på olika orter olika år. Den här gången har turen kommit till konsthallen i Sandvikens Kulturcentrum att hålla konstsalong.

Konstnärer som vill delta får skicka in högst tre konstverk var för att inte juryn ska översvämmas. Verken får inte vara äldre än tre år och inte tidigare visade i länet. Bakom det anrika arrangemanget står Gävleborgs Läns Konstförening.

Länskonst 2016 visas 3 november – 4 december.

Men det är inte enda konstsalongen i länet i höst. I Gävle visas för första gången Brynässalongen. Konst och konstnärer med anknytning till stadsdelen välkomnas att delta.

Denna utställning skulle ha öppnat redan i helgen men vernissagen har skjutis fram några veckor. Inte på grund av för få bidrag utan kanske snarare för många – utan önskad motivmässig anknytning till stadsdelen. Arrangerande föreningen Kulturum ber om ursäkt för informationsmissen. Så än finns tid att lämna in verk för bedömning.

Brynässalongen hålls nu istället 8–23 oktober. Platsen är Galleri Brynästorget i Brynäs centrum.


AB Kultur

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan