Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

Polischefen stoppar möten – tar steget ut på golvet

Alla högre chefer inom polisen i region Mitt ska delta i det vardagliga arbetet och vara med och stoppa brott. Det har regionchefen Carin Götblad beslutat och infört en sammanträdesfri vecka.

Regionpolischefen Carin Götblad har bestämt att regions högre polischefer ska vara en del av kärnverksamheten och inför en mötesfri vecka.

Bild: Henrik Nyblad

Annons

Polisens stora omorganisation har mött stark kritik på senare tid. I förändringen, som är den största på 50 år, har 21 polisdistrikt blivit ett vilket har fått poliser i det egna ledet att bland annat reagera över resursbrist.

Läs också: Polisen om egna organisationen: "Rutten i grunden"

Annons

Annons

Nu vill Carin Götblad, polischef för region Mitt, att alla chefer ska få möjlighet att lyssna på sina medarbetare och ta del av deras vardag. Därför har hon beslutat att den här veckan ska vara en mötesfri vecka där alla högre chefer hjälper till att fånga tjuvar och lösa brott.

Samtliga chefer ur regionledningsgruppen och polisområdenas ledningsgrupper ska arbeta flera pass inom ingripande, stöd/service- och utredningsverksamheten.

– Under alla år i Stockholm och på Gotland har jag haft sammaträdesfria veckor och jag har mycket goda erfarenheter av att cheferna deltar i kärnverksamheten. Det har varit mycket uppskattat och jag ser fram emot att träffa medarbetarna och delta i deras arbete, säger Carin Götblad.

Hon kommer själv att delta i ingripandeversamheten i Söderhamn, Gävle, Sandviken, Västerås och Fagersta. Syftet är att cheferna istället för att sitta i möten ska få tillfällen att se hur verksamheten fungerar. Alla intryck och upplevelser kommer sedan att diskuteras under ett kommande ledningsmöte.

– Just nu är polisen i ett ansträngt läge och det är extra viktigt att avsätta mer tid till att möta medarbetarna. Det handlar om allt från att följa verksamheten till att aktivt hjälpa till, säger Carin Götblad.

Annons

Under den sammanträdesfria veckan kommer bara nödvändiga operativa möten att hållas.


Anders Nordlén

0270-740 27
anders.nordlen@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan