Annons

Annons

Annons

Hofors centrum

Ungdomar härjade på Coop i Hofors – fick hjälp genom sociala medier: "Varit en otrolig uppslutning"

Lotta Persson, butikschef på Coop Extra i Hofors, skrev ett inlägg i Facebookgruppen "Värna Hofors" där hon uppmärksammade att ett gäng ungdomar skapar problem i butiken. Två dagar efter har lugnet lagt sig i butiken.
– Jag blev otroligt rörd och imponerad att det blev en sån här uppslutning, att hela bruket gick samman och tog tag i det på en gång, säger Lotta Persson.

I tisdags skrev Lotta Persson, butikschef på Coop Extra, ett inlägg i gruppen "Värna Hofors" på Facebook att butiken har stora problem med ungdomar på kvällarna. Hon beskriver att de "cyklar inne, klottrar, är högljudda och otrevliga mot kunder och personal".

När artikeln skrevs hade inlägget 112 delningar på Facebook.

Bild: Facebook

Lotta berättar för Arbetarbladet att inlägget har delats ett flertal gånger, att det skrivits kommentarer från engagerade föräldrar och att kommunen och polisen kontaktat henne för att se vad de kan göra med problemet.

Sedan dess har butiken varit lugn.

Annons

– Varken igår eller i förrgår har det varit några ungdomar här. De är spårlöst försvunna, säger Lotta Persson.

Annons

LÄS OCKSÅ: Spar-Arne tröttnade på tomma butikslokalerna – startar teckningsinsamling för att pynta gallerian i Hofors

Ritva Snellman, enhetschef på Entré Ungdom i Hofors, har erbjudit Coop att samverka för att lösa problemet.

– Vi vill inte att de hamnar i kriminalitet. Börjar man med små brott och ingen säger till kan det växa. Vi försöker förmedla till dem att de ska säga åt varandra och lära dem att förstå konsekvenserna av sina handlingar, säger Ritva Snellman.

Ritva tolkar det som Lotta har berättat som ett brott som bör anmälas så fort man ser det. Om ungdomarna skulle fortsätta och deras beteende skulle eskalera, bör de sätta in väktare.

LÄS MER: Att köpa tomt i Hofors kan bli mer än 100 gånger dyrare

– Vi har en möjlighet att agera ute i samhället, men samhället i stort har ett eget ansvar. Föräldrarna har en väldigt viktig roll här, säger hon.

Vad gör du om de skulle komma tillbaka?

– Jag tror inte att ett vaktbolag är aktuellt längre. De jag har kontakt med från polisen, Entré Ungdom och kommunen är villiga att hjälpa till om det skulle bli problem igen. De är självklart välkomna in i värmen men med ett glatt och trevligt bemötande, säger Lotta Persson.

Annons

Annons

Missa inga lokala nyheter! Ladda hem Arbetarbladets app för Iphone eller Android.

Bild: Aina Lundkvist


Anders Eklöf

026-15 93 30
anders.eklof@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan