Annons

Annons

Annons

Trafikplats Tuna

Ett steg närmare Trafikplats Tuna – därför har mätpinnar satts ut i marken

Just nu pågår arbetet med att ta fram en vägplan för den planerade trafikplatsen där E16 korsar Järbovägen. För att kunna beräkna hur vägen ska dras görs just nu mätningar i marken i de områden där på- och avkörningsramperna ska placeras.

Sandvikens kommun har betalat Trafikverket för att ta fram en vägplan för den nya trafikplatsen. Vägplanen är Trafikverkets motsvarighet till detaljplan och reglerar hur man får bygga.

– Just nu gör vi geotekniska undersökningar och tar miljöprover. Vi vill kolla vad det är för underlag i backen för att veta hur vägen ska dimensioneras, säger Hans Kjellman som är inhyrd konsult i projektet.

LÄS OCKSÅ: Ny bensinmack vill etablera sig vid E16 i Sandviken

Mätningar inför bygget av Trafikplats Tuna.

Bild: Linda Lundin

Annons

Annons

Grundplanen är att göra fyra på- och avkörningsramper med tillhörande busshållplatser. E16 ska också breddas vid trafikplatsen till att bli två plus två-väg i västlig riktning.

När vägplanen är klar ska den ut på samråd. Det var planerat till december i år, men är försenat. Samtidigt har även kommunen skjutit projektet framåt i sin budgetplanering. Den största delen av investeringen finns med först 2019.

LÄS OCKSÅ: Kärnström (S): Att kommunen lägger 40 miljoenr på en ny av- och påfart ger samhällsvinst

Den nya trafikplatsen beräknas kosta 44 miljoner kronor. Arbetarbladet har tidigare kunnat berätta att kommunen helt själv får stå för investeringen eftersom Trafikverket och regionen inte anser att det är ett prioriterat projekt.

LÄS OCKSÅ: Här vill Max placera sin framtida Maxrestaurang

Samtidigt fortsätter storsatsningen på handelsområdet Tuna 1 och ytterligare två industriområden Tuna 2 och nya Tuna 3. Det sistnämnda ska ligga på östra sidan Järbovägen och inkluderar bland annat en ny väg till återvinningscentralen från den nyanlagda rondellen som ska anläggas redan nästa år.

Annons

Totalt handlar det om nya investeringar på Tunaområdet på 21,6 miljoner kronor de närmaste åren, då är en ny gång- och cykelväg ut till de nya handelsområdet med räknad.

Annons

Mätningar genomförs just nu för att kolla av vad det är för markförutsättningar där den nya trafikplatsen ska placeras.

Bild: Linda Lundin

LÄS OCKSÅ: Tunajakten lever vidare - men numera utan gevär

Är du prenumerant? Klicka här för att logga in på ditt digitala konto.


Linda Lundin

026-27 88 14
linda.lundin@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan