Annons

Annons

Annons

Annons

Sandviken

Parkbadets fönster förstörda för över 200 000 kronor – polisen ser kopplingar till vandaliserande ungdomsgäng

Ett stort gäng med ungdomar ska under helgen ha setts krossa flera rutor på Parkbadet, uppger ett vittne till Arbetarbladet. Nu måste Sandvikens kommun reparera badhuset för över 200 000 kronor. En reparation som kan dröja.

Ett vittne ska ha sett flera ungdomar slå med stenar på glasrutorna tills att de gick sönder.

Bild: Simon Larsson

Annons

INSÄNDARE: Att krossa fönster är inget att vara stolt över

Det var i lördagskväll som flera fönster blev sönderslagna på Parkbadet.

Det rör sig om ett stort antal meterhöga fönsterrutor som vetter ut mot Stadsparken. Turligt nog är skadorna endast utvändiga, så människor kan fortfarande bada och simma på Parkbadet utan problem.

– Läget är ganska lugnt nu och det här är inget som påverkar verksamheten. Men det är väldigt, väldigt, väldigt tråkigt att det har hänt. Jag förstår inte syftet, säger Kari Tryde, verksamhetschef, Parkbadet.

LÄS ÄVEN: Ungdomar "lever rövare" i Sandviken – ska ha hotat och attackerat folk med snöbollar

Annons

Annons

Verksamhetschefen är både ledsen och bedrövad över händelsen, och hon uppger att det kan ta ett tag innan badhuset ser ut som det ska igen.

– Vi kan inte säga riktigt hur lång tid det kommer att ta innan det är helt återställt. Det är specialmått på fönstren så vi har fått beställa dem. Men vårt vaktbolag försäkrade under kvällen, efter händelsen, att det som tur var inte var något värmeläckage eller hål igenom glaset, säger Kari Tryde.

Flera rutor är krossade utmed Parkbadets fasad och kostnaden för att reparera dessa kommer landa på över 200 000 kronor.

Bild: Simon Larsson

LÄS OCKSÅ: Polisen har kartlagt ungdomarna som trakasserar i Sandviken: "Det pratas om ett poängsystem för att göra tokiga saker"

Kenneth Wickström, fastighetsingenjör på Sandvikens kommun, berättar att nya fönsterrutor är beställda och på väg.

Han är dock osäker på hur stor reparationskostnaden kommer att bli.

– Vi har ingen exakt siffra, men kring 200 000 kommer det att kosta, säger Kenneth Wickström.

LÄS ÄVEN: Ungdomar på kallt plåttak i Sandviken

Annons

Enligt polisen är det fortfarande oklart vem eller vilka som ligger bakom vandaliseringen. Det finns ännu ingen misstänkt.

– Det finns inget konkret i nuläget. Men vi ser kopplingar mot att det kan vara något av ungdomsgängen som härjat i Sandviken under hösten, säger Börje Hjelm, förundersökningsledare, polisen i Sandviken.

Annons

Polisen vet i nuläget inte vem eller vilka som ligger bakom skadegörelsen.

Bild: Simon Larsson

DEBATT: Rutan krossad av ungdomsgäng i Sandviken - polisen hade inte tid

Arbetarbladet har varit i kontakt med ett vittne till händelsen. Personen berättar om ett gäng ungdomar i yngre tonåren som systematiskt krossar flera glasrutor längs Parkbadets fasad.

– Jag gick under tunneln vid OKQ8 och då stod ett gäng med ungdomar en bit längre fram. Sedan när jag kommer till stadsparken ser jag två stycken av dem slå med typ stenar på rutorna, och sedan springer flera av dem dit och börjar slå. De såg inte ut att ha bråttom och de verkade helt orädda, säger vittnet.


Simon Larsson

026-15 93 02
simon.l.larsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan