Annons

Annons

Annons

Gävle

Soran tar över showen – publiken fnissar mest

En skam för Sverige 2 med Magnus Betnér och Soran Ismail.
Gävle konserthus.
14 december.
Betyg: 3 av 5

Det är ju aldrig lätt det där med uppföljare. Särskilt inte när man gjort något som var väldigt bra och duon bakom showen är två av Sveriges bästa komiker.

Hur toppar man det? Hur förnyar man det?

På ganska kort tid lyckas Soran Ismail bygga upp en bra publikkontakt och en komisk laddning i konserthuset, tycker recensenten.

Bild: Anton Emanuelsson

Jag tycker att En skam för Sverige 1 var en väldigt träffsäker och dynamisk show men uppföljaren börjar förvånansvärt skakigt med inledande Magnus Betnér. Han spretar mellan jobbiga semesterryssar, småbarnsföräldrar och mesiga genusvetare med tygpåse. Det är småroligt men jag saknar den dagsaktuella skärpan och en efterlängtad röd tråd.

Annons

För Plus-kunder: I backspegeln: Så såg det ut när Gävles nya stadsdel föddes – de bygger i kaffedoft och lera

Annons

Även om publiken är närvarande och uppmuntrande är det ganska få asgarv men desto fler högljudda fnissningar. Det är inte utan att man drömmer sig tillbaka och saknar Magnus Betnérs vulkanilskna och välriktade sparkar mot extremister, oseriösa journalister och Flashback-troll.

Han tar upp hur jobbigt det är att bli hatad för det han göroch snuddar där vid något intressant som jag skulle vilja höra mer om. Kanske En skam för Sverige 3?

Soran Ismail äger showen denna kväll. Han börjar med att försöka förklara hur gammal Magnus Betnér egentligen är och säger att han är så gammal att fredagstacos inte ens var uppfunnit när Betnér var liten.

Temat kretsar kring uppväxt, arv och miljö. Ismail fokuserar särskilt på problemen i sin egen generation, 80-90-talisterna. Det är de mest lättkränkta och misslyckade generationerna enligt Soran eftersom de växt upp med tanken på total rättvisa och att man kan bli vad man vill.

”Det gör att 90-talisterna vill bli en katt eller tycker att alla är speciella men jag är speciellast”.

Soran Ismail menar också att 90-talisterna är bedrövliga på relationer och att världsrekordet för en relation är fyra år.

Annons

"Alla andra ljuger eller har någotatt dölja”, säger han till publikens förtjusning.

Annons

På ganska kort tid lyckas han bygga upp en bra publikkontakt och en komisk laddning i konserthuset. Dessutom lyckas han faktiskt få något vettigt sagt om respekt och att våga ifrågasätta omgivningen ibland.

■ ■ För mer nyheter om Gävle, klicka här


Anton Emanuelsson

026-15 93 02
redaktionen@arbetarbladet.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan