Annons

Annons

Tierp Arenas ägare Cemoni Ohlsson är död

Ägaren till Tierp Arena – Cemoni Ohlsson – är död. Han avled efter en tids sjukdom. Enligt platschefen Pierre Tillaeus är det en stor förlust. Men det ändrar inga planer för tävlingarna nästa år. Det blir bland annat två EM-deltävlingar i dragracing och allsång på arenan.

Cemoni Ohlsson tog över Tierps Arena i mars 2014.

Bild: Arbetarbladet

Annons

Pierre Tillaeus säger att dödsfallet varken ändrar visionen och strategin för arenan eller förutsättningarna för att bedriva verksamheten.

– Vi laddar för fullt inför kommande säsong. Vi vet att det enda Cemoni ville var att det här ska utvecklas i så god takt det går.

LÄS OCKSÅ: Tierp Arena utökar utbudet – ny rallycrossbana färdig 2017: "Standard för EM och VM"

Cemoni Ohlsson klev in i arenan efter konkursen 2013. Det var vid en tidpunkt då det var osäkert om motorsatsningen vid det före detta flygfältet överhuvudtaget skulle leva vidare.

– Det var fullt med spekulationer. Många var väldigt glada över att Cemoni klev in i det här och valde att driva arenan vidare, säger Tillaeus.

Annons

Hur påverkar hans bortgång verksamheten vid arenan?

– Faktiskt inte så mycket. Han har varit sjuk under en längre tid och man har vetat att det skulle kunna bli så här. Det har haft fördelen med sig att organisationen haft tid på sig att skapa en plan och en strategi för vad som händer den dagen då Cemoni försvinner och inte kan vara med oss längre. Bolaget drivs nu vidare av Cemonis familj.

Annons

LÄS ÄVEN: Tävlingarna på Tierp Arena över för 2016 – och som vanligt hade man otur med vädret

Pierre Tillaeus sörjer Cemoni väldigt mycket. Även om hans död inte påverkar tävlingarna vid arenan.

– Det är vår ryggrad som försvunnit. Det är han som byggt upp bolaget från grunden.

– Jag tror att stora delar av motor-Sverige sörjer honom. Han har varit en stor profil inom motorsporten, en pionjär som pushat på utvecklingen, så det är klart att det är tungt.

Cemoni Ohlsson drev också Nya Sturup raceway i Svedala. Cemoni Ohlsson, som var från Tranås, var själv en framgångsrik rallyförare som blev svensk mästare 1998. Han blev 60 år gammal.

Annons

SE OCKSÅ: Här inviger gatubilarna säsongen på Tierp Arena: "Hastigheten behöver man inte bry sig så mycket om"

Tierp Arenas platschef Pierre Tillaeus.

Bild: Markus Boberg

Annons


Conny Svensson

026-767 17
conny.svensson@mittmedia.se

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy