Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tennis

Dubbelseger för Jennifer Jussi – som tog första SM-tecknet i tenniskarriären

Gefle TK:s 19-åriga löfte Jennifer Jussi har passerat en milstolpe i tenniskarriären. På fredagen tog hon nämligen sitt första SM-tecken efter att ha spelat hem dubbelfinalen i junior-SM i Falun.

Jennifer Jussi, Gefle TK.

Annons

Jennifer Jussi ställde upp tillsammans med Hanna Wikberg från Stockholm, och det var första gången paret spelade ihop.

I finalen slog de sedan Bianca Boström och Elin Hellberg med setsiffrorna 6–4, 7–5.

– Det är svårt när man inte spelat ihop tidigare, men vi passade bra tillsammans. Hanna är aggressiv och jag den som bollar mer, då kunde hon gå in och döda duellerna, säger Jennifer Jussi.

Annons

JSM är för spelare upp till 21 års ålder så Jussi har några år kvar i klassen. I singelfinalen, där hon var förstaseedad, blev det dock tvärstopp mot Arezo Ghannadan med 0–6, 2–6.

Annons

– Men jag är jättenöjd, det här är ett bevis för att jag blir bättre som tennisspelare. Det känns annorlunda nu när jag spelar, som att jag vågar mer och är smartare, säger Jennifer Jussi.

Hon läser de sista kurserna på tennisgymnasiet i Lidköping just nu och flyttar sedan hem till Gävle igen. Men något seriespel i GTK, som saknar serielag på damsidan, blir det inte – inte ännu i alla fall.

– Lidköping åkte ur elitserien så jag måste hitta något nytt lag, men jag vill vara kvar i elitserien i alla fall.

Närmast väntar fyra veckor i Tunisien för gymnasiets elever där målet är att knapra åt sig WTA-poäng och därigenom lättare kvalificera sig för större tävlingar.

LÄS MER: Jennifer Jussi vill hela vägen: "Tennis har alltid varit prio ett"


Erik Illerhag

026-15 93 82
erik.illerhag@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy