Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tennis

Dubbla guld i Tennis till Jean-Arthus

Vid Falutävlingen Lugnet cup tog GTK-bröderna Strand, Edmond och Jean-Arthus storslam och bärgade både guld- och silverpokaler hem till Gävle.

Bild: Privat

Annons

De inledde PS10 med att komma tvåa i sina respektive kvalpooler efter två segrar och en förlust vardera. I det efterföljande slutspelet revanscherade de sig när de fick möta varsin poolsegrare i semifinal. Edmond slog Philip Svahn 7-5, 6-3 och Jean-Arthus vann över Elias Sjölund 6-3, 6-4. Finalen då? Jo den vanns planenligt av storebror Jean-Arthus, 6-2, 6-3.

Annons

Grabbarna nöjde sig inte där, de vann dessutom varsin kvalgrupp i PS12-C och i det påföljande slutspelet blev det ännu ett guld för Jean-Arthus efter tre raka segrar och 6-4, 6-3 i finalen över August Vajstedt. Edmond vann kvartsfinalalen, men förlorade semin mot samme August 4-6, 2-6.

Annons

Pontus Klang-Lidholt, Söderhamn TK (tränar på GTK), spelade hem segern i ett starkt startfält i PS14 via fyra raka segrar utan setförlust, jämnast var semin mot Sundsvalls Marco Garofalo 7-6, 7-5. Finalsiffrorna mot Felix Diedrichs skrevs till 6-2, 6-2 i Pontus favör.

I FS16 gjorde fjortonåriga Hannah Pedersen en mycket fin turnering mot äldre motstånd. Seger 7-5, 6-1 i första omgången mot hemmatjejen Saga Klintäng följdes upp av med vinst i kvartsfinalen över förstaseedade EbbaRosdahl-Skoglund, Ljusdal 6-2, 6-2. Semifinalen mot slutsegraren Kajsa Bengts, Falu TK, var jämn och i inledande set krävdes tiebreak för att skilja dem åt, tyvärr för Hannahs del slutade matchen med förlust 6-7, 2-6.

Chans för nya medaljer kommande helg, då spelas Regionmästerskapen på iVästerås.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy