Annons

Annons

Annons

Annons

Längdskidor

Pallplats för Högbotjej på junior-SM i skidor

Det tillhör inte vanligheten att hitta skidåkare från Gästrikland på prispallen vid en SM-tävling på skidor. Men på onsdagen hände det.

När junior-SM i Kalix inleddes med 10 km fristil för de yngre damerna, hamnade Högbo GIF:s Louise Lindström på andra plats.

Hon blev besegrad av JVM-åkaren Frida Karlsson från Sollefteå med en halv minut och hade i sin tur trean i loppet nästan lika långt efter sig.

Louise Lindström tävlar i klassen för flickor 17-18 år men är fortfarande 16 och fyller 17 år den 28april. Hon återfinns alltså i samma klass även nästa säsong och kan redan då, om hon fortsätter att utvecklas, ha chansen att få åka världsmästerskap för juniorer. Louise har haft en stabil säsong med många placeringar på prispallen i den svenska juniorcupen. Hon har hållit samma höga klass i båda åkteknikerna.

Annons

Annons

I loppet efter duellen mellan Frida Karlsson och Louise Lindström klev vinterns suverän från JVM in på scenen i Kalix. Ebba Andersson, klubbkamrat med Frida Karlsson i Sollefteå och hjälteinsats på stafetten i VM i Lahtis, sopade som väntat spåren med sina konkurrenter och vann15 km med gemensam start med mer än två minuter.

JSM i Kalix fortsätter med sprint på torsdagen.

De övriga tjejerna från Högbo GIF, Ida Palmberg och Ida Persson, kom inte till start första JSM-dagen.


Frille Eriksson

Annons

Annons

Till toppen av sidan