Annons

Annons

Annons

Annons

Ny gruppledare och nytt regionråd för Moderaterna i Region Uppsala

Igår beslutade Moderaternas regionfullmäktigegrupp att välja Stefan Olsson som ny gruppledare i Region Uppsala. Samtidigt valdes Emilie Orring till vicegruppledare.

Båda föreslås att bli regionråd som väljs av regionfullmäktige den 27 april. Valet görs med anledning av att Nina Lagh lämnar sina politiska uppdrag i regionen. Den nya ledningen tillträder den 1 maj.

Annons

– Jag är tacksam för förtroendet jag har fått att leda den moderata regionfullmäktigegruppen mot valseger 2018. De växande köerna i sjukvården måste kortas, primärvården stärkas och medarbetarna på Akademiska sjukhuset måste ges bättre förutsättningar att möta patienterna, säger Stefan Olsson (M), i ett pressmeddelande.

Annons

Stefan Olsson (M).

Bild: Picasa

– Det är en förmån att helhjärtat få arbeta tillsammans med den moderata regionfullmäktigegruppen för en bättre hälso- och sjukvård i hela länet. Senaste åren har tillgängligheten till vården försämrats kraftigt. Den trenden måste brytas. Jag känner också ett stort engagemang för kollektivtrafikfrågorna och kulturfrågorna, särskilt en utvecklad besöksnäring, säger Emilie Orring (M), i ett pressmeddelande.

Emilie Orring (M).


Anders Eklöf

026-15 93 30
anders.eklof@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan