Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Längdskidor

Längdskidor: Högbo tog JSM-guld i stafett – fjärde medaljen för Louise Lindström

Efter två individuella silver- och en guldmedalj fick Louise Lindström fullborda sin succé vid junior-SM i Kalix genom föra Högbo GIF först över mållinjen i damernas stafett.

Prispallen i Kalix. Högbo GIF längst upp, fr vänster Ida Palmberg, Ida Persson och Louise Lindström.

Annons

Lagkamrater var Ida Palmberg på den första sträckan och Ida Persson på den andra.

Favoritlaget Sollefteå Skidor med Ebba Andersson och Frida Karlsson hade en för dålig tredje lagmedlem för att kunna hota och slutade sjua, mer än minuten bakom trion från Högbo. Som för övrigt har flera år kvar i juniorklassen, eftersom alla tre tävlar i den yngre juniorklassen, Louise till och med första året där.

Annons

Annons

Ida Palmberg var sexa på första sträckan, varefter Ida Persson blev tvåa på den andra. Därefter tog Louise vid och kunde med nästan en halv minuts marginal före Gellivare Skidallians gå segrande över mållinjen.

Tidigare i år blev Högbo med två tredjedelar av samma lag nia vid SM-stafetten för seniorer i Söderhamn. Mycket pekar mot att de två ”Idorna” och Louise har många sköna framgångar att se fram emot under de närmaste säsongerna.

Av denna vinter återstår nu framför allt finaltävlingen av Skandic Cup, som genomförs i anslutning till SM-femmilen (och tremilen) i Umeå om ett par veckor.


Frille Eriksson

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy