Annons

Annons

Annons

Annons

Älvkarleby

Älvkarleby kommun får miljonstöd av Ljungbergsfonden – ska användas till flera insatser

Älvkarleby kommun får 1,1 miljoner kronor i utvecklingsstöd av Ljungbergsfonden. Stödet fördelas under tre år och kommer att användas till flera insatser.

Under flera år har Älvkarleby kommun gjort insatser för att naturvetenskapliga ämnen ska locka fler elever. Resultaten pekar i positiv riktning, 2012 klarade 43 procent av eleverna de nationella proven i kemi, fysik och biologi – att jämföra med hundra procent 2015.

Nu får kommunen ett utvecklingsstöd av Ljungbergsfonden, utbildningsfond och utbildningsprojekt för barn och ungdomar, på 1,1 miljoner kronor som ska fördelas under tre år.

Annons

Annons

– Det finns alltid faktorer som är viktiga att utveckla. Vi vet att likvärdighet, klimatet i klassrummet och delaktighet i undervisningen har betydelse för elevernas prestationer. Det kan vi sätta ytterligare spets på nu, säger skolchefen Ola Johansson i ett pressmeddelande.

Kontakter med forskning och universitet ska också utvecklas och ett annat mål är att väcka elevernas nyfikenhet för entreprenörskap genom att koppla naturvetenskap och teknik till lokala företag och det omgivande samhället.

– Mer variation i lärandet gör det lättare att möta olika behov hos alla elever. Vårt mål är att skapa en lustfylld och kvalitativ undervisning som gör det lättare och roligare att nå både drömmar och mål, säger Ola Johansson.

⬛ Är du prenumerant? Klicka här för att logga in på ditt digitala konto.

Fler blåljusnyheter kan du läsa här


Martin Looyenga

026-15 93 78
martin.looyenga@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan