Annons

Annons

Annons

Annons

Sandvikens centrum

Parkbadet når rekordsiffror – satsar på ny attraktion

Förra året passerade Parkbadet 200 000 besök. Allt fler besöker badet som nu har nått ett nytt årsrekord med totalt 216 000 besök, uppger Annonsbladet. Och en ny rutschbana kan innebära nya rekord.

Bild: Lina Westman

Annons

Skälet till de höga siffrorna är att besökarna är nöjda och kommer tillbaka. Dessutom har nya program som simundervisning för nyanlända och yoga bidragit till fler besök.

För nästa år beräknas badet enligt sin långtidsplan nå 220 000 besök. Kari Tryde, chef för Parkbadet, är nöjd med det rekordhöga besöksantalet.

– Det var ett helt galet bra år, säger hon i en kommentar till Annonsbladet.

Annons

Men antalet besökare kan komma att sjunka i år på grund av den nya rutschbanan som ska förberedas. Attraktionen planeras bli klar till jullovet senare i år. Under denna period kommer Parkbadet ha öppet men för en tid vara utan rutschbana, vilket kan minska det totala besöksantalet för detta år.

Annons

För ungefär sex år sedan investerade Sandviken kommun totalt 48 miljoner kronor för en genomgripande renovering av Parkbadet. Året efter förnyelsen hamnade besöksantalet på 180 000 och därefter har siffrorna stigit.


Victor Horn

Annons

Annons

Till toppen av sidan