Annons

Annons

Annons

Annons

Liberalerna vill se mobil sjukvård på mindre orter – är inte större än ett vardagsrum

Liberalerna i Uppsala kommer under tisdagen att lägga fram ett förslag som skulle innebära att orter utan en vårdcentral kan få ta del av en mobil mottagning.

Orsaken till att införa en mobil mottagning skulle enligt Liberalerna vara att komma närmare de människor som bor på orter där befolkningssiffran är så pass låg att det inte finns någon vårdcentral eller distriktsköterskemottagning på platsen.

Regionrådet Lina Nordquist, (L), som också är andre vice ordförande i Sjukhusstyrelsen i region Uppsala skriver att partiet tänker lägga fram förslaget under tisdagen.

De menar att det finns exempel på mobila vårdmottagningar i Örebro och Skåne län som inte är större än ett vardagsrum men som ändå innehåller en komplett ungdomsmottagning.

Förslaget kommer ungefär två månader efter beslutet om att jourmottagningarna i Tierp och Östhammar skulle få minskade öppettider på grund av för få besök.

Annons

LÄS ÄVEN: Pensionärsförening protesterar mot förslaget att stänga jourmottagningen i Tierp på natten

Annons

DEBATT: Personal på Tierps jourmottagning: "Minskad trygghet för invånarna på Tierps landsbygd"

DEBATT: Stäng inte Tierp och Östhammar på natten

DEBATT: Stoppa förslaget om nattstängt på Tierpsakuten!

LÄS ÄVEN: Wennberg försvarar stängningen av Tierpsjouren – men läkare kritiserar förslaget: "Det är inte gratis att lägga ned"

LÄS ÄVEN: Välbesökt möte om jourmottagningens framtid – "Man stänger inte brandkåren bara för att det inte brinner på nätterna"

Annons

Annons

LÄS ÄVEN: Minskade öppettider för jourmottagningarna i Tierp och Östhammar: "För få besök under natten"


Gabriel Henning

026-15 93 28
gabriel.henning@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan