Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ockelbo

Man i Ockelbo fick sina balar förstörda av björn – så mycket får han i ersättning

En boende i Ockelbo som fått sina ensilagebalar förstörda av en björn får nu ersättning av Länsstyrelsen. Samtidigt uppmanar de mannen att han själv ansvarar för att skydda sina balar.

Länsstyrelsen Gävleborg har beslutat att ersätta en man i 70-årsåldern boende i Östbyberg i Ockelbelbo kommun för att en björn har orsakat skador på sju av hans ensilagebalar. För skadorna blir mannen ersatt med totalt 3150 kronor.

Det är inte första gången som mannen råkar ut för rovdjur som varit på hans balar. Mannen har det senaste året ansökt om ersättning för skador på hans balar. I sitt beslut upplyser Länsstyrelsen att om mannen inte vidtar några skadeförebyggande åtgärder för att förhindra skadorna kan framtida ersättningar att avvisas. Länsstyrelsen uppger att det är varje näringsidkares skyldighet att genomföra åtgärder för att förebygga viltskador.

Annons

Annons

FLER NYHETER:

Så många ungdomar från Gävleborg ska mönstra

För Plus-kunder: Stöldgods för mångmiljonbelopp flödar ut via svenska hamnar: "Tjuvarna ger sig inte"

Insändare: "Hutlöst att ta 16 kronor för en extra korv"

För Plus-kunder: Tullen kan ibland bara stå och se på när ligorna för ut stöldgods ur landet: "Det är rena skämtet"

⬛ Är du prenumerant? Klicka här för att logga in på ditt digitala konto.


Robin Östberg

robin.ostberg@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy