Annons

Annons

Annons

Annons

Dragracing

Dubbla andraplatser till Gävle i dragracing-EM

Två gästrikar skötte sig med den äran i Nitro Nationals. Mikael Larsson och Anders Blanck, båda Gävlebor, knep var sin andraplats.

Tävlingen var årets tredje i dragracing-EM (av totalt sex).Klassen Top Methanol – numera huserande såväl Dragster som Funny-Car –mönstrade sex deltagare. Snabbast på kvalet var tysken Timo Habermann på tiden 5,379 sekunder. Till brodern Dennis Habermann skilde 16 tusendelar.

Mikael Larsson slutade sexa. Han noterade 6,253 sekunder och nådde en sluthastighet på 382,9 kilometer i timmen.

Micke ställdes mot Dennis Habermann i söndagens kvartsfinal. Han lyckades vinna mötet på ny personbästa-tid, 5,82 sekunder/398,35 kilometeri timmen. Habermann noterade 5,43 men Mikael hade snabbare reaktionstid, vilket fällde avgörandet.

I semifinalen fick Mikael en solorunda. Satsade här på att bättra sin tid, men fick släppa på gasen när han tappade fästet.

Annons

Finalen mot Timo Habermann blev dessvärre ett anti-climax. Funktionärerna vinkade åt Micke att stänga motorn strax före start eftersom man tyckte sig se oljespill.

Annons

– Riktigt frustrerande. Vi provstartade motorn efteråt och hittade inget läckage. En arrangörstabbe, men i det läget var det bara att lyda order och ”gilla läget”, berättar Micke Larsson.

Som trots allt gläds åt sin insats under helgens tävlande.

- Andraplatsen är en stor framgång för teamet. Både bilen och jag själv funkade jättebra och nu visade vi att vi är med i matchen på allvar!

Totalt i EM-tabellen toppar Timo Habermann på 210 poäng. Dennis Habermann är tvåa med 202 och trea Jonny Lagg, Sverige – med 154 intjänade poäng. Samtliga rattar dragsters.

Micke Larsson parkerar på fjärde plats i sammandraget med 127 pinnar och är bästa Funny Car-förare. Närmast på tur står den tyska deltävlingen på Hockenheim i mitten på augusti. Därefter är det bara en vecka kvar till Scandinavian Internationals på Tierp Arena.

– Planen är deltagande i Hockenheim med tanke på läget i EM-tabellen. Kruxet är att inget då får gå sönder, för det finns ingen tid att laga inför ”hemmaracet” i Tierp. Men vi håller tummarna, avslutar Micke Larsson.

I den nordiska cupen för MC-klassen Super Street Bike så vann dansken Mogens Lund kvalet före Anders Blanck. Den sistnämnde slog därefter ut Björn Friström, Mora, i den första elimineringsrundan.

I det andra åket fick ålänningen Kim Helander stryka på foten. Efter en solorepa var det därefter dags för final mellan Blanck och Mogens Lund.

- Chansade och ändrade lite på inställningarna inför finalen, men fick en resa på bakhjulet. Bara att slå av, berättar Anders Blanck.

Totalt efter två deltävlingar toppar Lund före Blanck. Fortsättning följder i norska Gardermoen i slutet på juli. Mästerskapetavslutas på Tierp Arena i samband med Scandinavian Internationals.


Kurt Eliasson

Annons

Annons

Till toppen av sidan