Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tennis

Gammal är äldst – och bäst

Traditionens makt är stor. Wimbledon har spelats sedan 1877 – Helgcupen i Långsands TK inte riktigt lika länge. Men för tredje året i rad segrade Lars-Erik Eriksson i den här anrika dubbelturneringen! Karln fyller 80 år snart!

Vinnarna av Helgcupen

Annons

– Det gäller att ha tur i lottningen, summerade Lars-Erik som triumferade tillsammans med Stefan Wångdahl, nästa häften så gammal.

När han och Stefan vann med 6-3 i lördagens välspelade final i Långsand mot Henrik Grenert och Sebastian Lund var det Federerklass. Inte ett förlorat set under hela turneringen. Och som sagt – Lars-Erik är tennisveteran så det stänker om det.

Annons

– Kul att kunna fightas med ungdomarna, sa han, när den nya generationen inte riktigt hann i kapp åldermannen.

Annons

Det ska i sanningens namn sägas att det handlar om att få en bra partner i den här turneringen, där paren lottas ihop. 16 spelare kom till start och Lars-Eriks vinstlott hette i år Asientränade Stefan Wångdahl. De två senaste åren har Eriksson också vunnit, då tillsammans med hetlevrade lokalidrottsprofilen Reine Schröder.

Nu blev det en ny seger där framtiden visades i bronsfinalen där ungdomarna André Rexolt och Daniel Gnalin besegrade favoritparet Mats Lund/Hans Lindberg.


Lars-Rune Ölund

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy