Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tennis

En lokal Federer på Långsand

Helgcupen i tennis i Långsand avgjordes timmarna innan Wimbledonfinalen. Precis som i London var det välspelat och god stämning. – Och äntligen fick jag vinna en singeltitel, sa Stefan Wångdahl som dessutom fullbordade en helgens dubbel då han vann även lördagens dubbelturnering.

Stefan Wångdahl på plats i domarstolen, passande då sportslige Stefan vann årets upplaga av Helgcupen i singel i Långsand.

Bild: Insänt material

Annons

Han har varit nära tidigare och gått till singelfinal många gånger. I år var det dock dags för den stora triumfen. Det var dessutom en välunnad seger då ”Röding” – ja, han kallas så - alltid står för stor sportslighet. Han utsågs också till turneringens sportsman innan finalen. Det är faktiskt lite Roger Federer över honom.

Likt Federer gick han igenom turneringen obesegrad fram till finalen med sin goda serve. Där mötte han internationellt motstånd, nåja, Långsandssommarboende Rune Ringom är faktiskt norrman och det blev en bra slutmatch där ”Röding” högg på det mesta.

Annons

Annons

6-3 till Stefan efter övertygande spel och hans helgdubbel var ett faktum. För under lördagens vann han även dubbelturneringen tillsammansmed Lars-Erik Eriksson.

Precis som tidigare visade ungdomarna i Långsands TK framfötterna. Hannes Grenert visade att han platsade bland de vuxna och vannbronsfinalen mot turneringens tröttaste, Mats Lund.

Träningsvilliga Linnea Abrahamsson visade också framsteg ochvar när att gå vidare från det tuffa gruppspelet.


Insänt material

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy