Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tennis

Stora framgångar för Gävle TK:s juniorer i sommar

Många av GTK’s juniorer har ägnat stora delar av sommarlovet åt tennis på grus och gjort det framgångsrikt, här följer ett urval avtävlingar och resultat.

Jennifer Jussi kom till kvartsfinal i både Holmen Paper Cup och i i DS elit.

Bild: Bella Franzén

Annons

Båstad Corem Open är en av Europas största juniortävling på grus och lockar tusentalet spelare. Av Gävlespelarna gick Frank Jansson längst i dubbel tillsammans med Pontus Klang Lidholt, Söderhamn. De gjorde en bra dubbelturnering i det starka startfältet och gick fram till fjärdeomgången av PD14.

Samuel Viktorsson spelade sig ända fram till final i Handelsbankeni Bålsta cup och herrsingelklassen men föll där mot första seedade hemmaspelaren Christoffer Björklöf 5-7, 1-6.

I Next Generation Cup (tidigare Kalle Anka Cup) hade Tilde Jagare som enda gävlespelare kvalat in till riksfinalen i Båstad. Hon slutade på en fin tiondeplats i FS13, vann klassen gjorde Agnes Mittergger, Djursholm. Positivt för tennisen i norr: två sundsvallstjejer Tilde Strömqvistoch Emelie Westin slutade tre respektive fyra i samma klass.

Annons

Annons

Skummeslövsspelen mellan Båstad och Laholm är en avde trevligare sommartävlingarna och samlade i år över 400 spelare i alla åldrar. Thea Jagare gick fram till semifinal i FS12A men där blev ElenaSamuelsson KLTK numret för stor. Tävlingen ingår i Wilson Junior Tour, en cupmed 14 deltävlingar som alla spelas i den södra regionen där de främsta i varjeklass går till slutspel.

Jean-Arthus Strand har ett mäktigt facit hittills i år, av 54 spelade matcher har han vunnit 46! Man får leta högt upp i rankinglistornaför att hitta spelare med den vinstprocenten, ska bli spännande att följa honombåde under resten av säsongen och i framtiden. I Huddinge Outdoor gick Jean-Arthus fram till tredjeplats och semifinal i både PS10 och PS12B i ett stort startfält. Under Sigtuna Sommarspel blev det silvermedalj efter gruppseger men förlust i final och slutligen vinst och guldbuckla i Öregrund Junior Cup. Lillebror Edmond Strand har spelat samma turneringar och kammat hem flera matchvinster men inte gått vidare från gruppspelet. Nu närmast för bröderna Strand väntar turneringen Beach House Öresundsveckan.

Ida Hultqvist var bara två bollar från att åka hem med segerbucklan från Höga Kusten Open i Kramfors. Väl i final, efter två segrar på vägen dit, vann Ida första set men hemmaspelaren Isabella Danielsson somsedan vände och segrade med minsta möjliga marginal 6-4, 1-6, 8-10.

Pontus Klang Lidholt spelar för Söderhamns TK men tränar ofta med Gefle TK. Pontus gick till semifinal i både PS14 och PS16 i Norrtäljespelen. Amelie Stöpfgeshoff slutade på en tredjeplats i FS12C.

Annons

I Munka Ljungby spelas en annan av deltävlingarna i Wilson Junior Tour. Tilde Jagare gjorde en stark turnering och gick först framtill semi FS14 och vann därefter FS13A efter övertygande 6-2, 6-1 i finalen mot Klara Sundström, Norrtälje. Thea Jagare gick till semifinal i FS12A.

Annons

Varbergs Sommarturnering har de kanske vackrast belägna grusbanorna i det gamla stenbrottet intill fästningen. Lisa Lundström gick till semi i FS15 men föll i en jämn tresetare. I FS16 höll det däremot hela vägen till seger för Lisa, finalvinst mot Hilda Grahn, Mariestad 6-4, 7-6.

Frank Jansson vann Vikingaspelen i Nynäshamn storstilat efter att ha finalbesegrat Fredrik Friberg 6-0, 6-1 i PS14 och påvägen dit bara tappat ett enda gem!

Falkenbergs grusbanor ligger en snedträff från Skrea strand, William Ehrenström gick till tredje omgången av Strandbadsturneringen. Thea Jagare gjorde en bra kvartsfinal i FS12A mot Elena Samulesson men det räckteinte riktigt hela vägen, förlust 4-6, 5-7. Detsamma gjorde Tilde Jagare i ettstarkt startfält i FS14A där hon vann första set i kvarten mot turneringens slutsegrare Johanna Ström men Johanna vände matchen och vann tresetaren. GTK’s senaste tillskott på tränarsidan, Jennifer Jussi, gick även hon till kvartsfinal i DS elit men förlorade där mot Sveriges bästa sextonåring, landslagsspelaren Caijsa Henneman.

Västervik säger sig vara Ostkustens Pärla och de kanmycket väl ha rätt. I tävlingen med samma namn gick Lisa Lundström till final iFS16 men förlorade mot Wilma Bergqvist 6-4, 2-6, 4-6. Hon fick dock revansch i kvalet till Sommartourens damsingel och slog Bergqvist i en lika jämn match6-3, 2-6, 6-4, det räckte dock inte till avancemang till huvudturneringen.

Annons

På en annan av ostkustens pärlor ordnas traditionsenligt Öregrunds Tennisvecka som lockar hela familjer att ställa sig på banan. Här segrade Anna Hillman i FS10 efter seger i poolspelet och sedan 6-2, 6-4 i finalen mot Julie Nobel. Ella Bäcklin vann FS16 övertygande efter seger både i gruppspelet följt av 6-4, 6-2 i finalen mot Livia Backtorp. I mixed dubbel blev det final i par med Uffe Brodin men förlust mot ett annat par med gävleanknytning: TimFridolfsson/Hanna Sidvall. Kingen i Öregrund är Tim Fridolfsson som även vann herrsingel, herrdubbel.

Annons

Holmen Paper Cup i Norrköping lockar som vanligt många juniorer. Frank Jansson och Pontus Klang Lidholt gjorde på nytt en bra dubbelturnering som slutade med semifinal. Första matchen blev den jämnaste, segersiffrorna 3-6, 6-4, 7-6 över KevinEdengren/Jeiden Saidizand,i semin vann slutsegrarna Viggo Gröndal/Timothy Carlsson Seger 6-0, 6-2. I singelspelet gick Frank gick till tredje omgången av PS14 och fick även där möta förstaseedade Timothy Carlsson Seger. Ellie Jansson fick två bra matcher i FS11 men tog sig inte vidare från gruppspelet. Samuel Viktorsson var gick vidare från kvalet i PS18 och fram till huvudtävlingens andra omgång där tredjeseedade Edis Nokic vann. Jennifer Jussi avancerade till kvartsfinal i DSelit, vinst 6-4, 6-3 över Svetlana Teterina i första omgången men förlust 2-6,5-7 över Rebecca Ehn i kvarten.

Av sommarens större tävlingar återstår JSM ute i Båstad kommande vecka där ett par gävlespelare kommer att finnas på plats.


Tobias Melin

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy