Annons

Annons

Annons

Bilsport

Täta kval bäddar för spännande elimineringar

Under lördagen fortsatte kvalet för proklasserna på Dico Internationals på Tierp Arena, medan de flesta av sportsmanklasserna påbörjade sina elimineringar.

EM är fortfarande en mycket öppen fråga efter lördagens kval.

I Pro stock har Bengt Ljungdahl chans att säkra EM-guldet, men efter att ha legat etta efter två kvalrundor, fick Ljungdahl kliva att steg neråt i kvallistan då Jimmy Ålund, Norrköping, körde en kvaltid som var 2/10000 sekund snabbare – 6,5266 mot 6,5268.

I tidtagningen räknade man snabbt ut att ifall bägge bilarna hade kört mot varandra hade det skilt 1,9 centimeter mellan dem.

Ljungdahl behåller dock EM-ledningen eftersom Ålund inte har något med toppstriden i EM att göra – han har inte kört alla deltävlingar.

I Top metanol har Gävles Micke Larsson bättrat sin kvaltid rejält, och ligger inför söndagens elimineringar på en femte kvalplats med tiden 6,15.

Annons

I Pro mod har de fyra främst placerade bilarna alla kört femmor. Kvalsnabbast är Åke "Bagarn" Persson, med 5,88. Jimmy Ålund, som kör både Pro stock och Pro mod denne helg, är kvaltvåa med 5,89, Mikael Gullkvist är kvaltrea med 5,92 och holländske David Vegter är kvalfyra, 5,97.

Annons

I Top fuel har både kvalettan, Liam Jones, och kvaltvåan, Duncan Micallef, kört treor. Jindia Erbascher, Schweiz, som tog sin Top fuel-licens så sent som förra helgen, och tog sig till final samtidigt, är kvaltrea.

Så räkna med att det blir tajta race under söndagen.

Sportsmanklasserna har påbörjat sina elimineringar, och där finns flera Gävleborgare med i stegen när den sista tävlingsdagen inleds i morgon, söndag.

Uffe Lundgren, Norrala, lär vara svår att rubba från Super street-tronen efter att ha vunnit första rundan och därmed utökat sin ledning i EDRS-cupen.

I Stock/Super stock är två hälsingar kvar i stegen efter två elimineringsrundor, Per Fagerström, Näsviken, och Lars Nyberg, Hudiksvall.

I Super comp gick Kent Elofsson, Gävle, vidare efter en snygg 8,90-repa i första elimineringsromgången.

Top fuel-bike körde sin fjärde och sista kvalrunda på eftermiddagen, och Thomas Pettersson, Söderhamn, är kvaltrea.

I Super street-bike är Anders Blank, Gävle, kvalfemma, och Roberth Häggblom, Älvkarleby, kvalelva, medan Emil Östlund, Söderhamn, har kvalat som 14:e man.

Super comp-bike har kört sin första elmineringsrunda, och där gick Emil Östlund, Gävle, vidare, liksom Peter Östlund, Älvkarleby.

Lars Nyberg, Hudiksvall, är vidare till tredje elimineringsrundan i Stock/Super stock.

Annons

Annons

Emil Östlund, Söderhamn, har kvalat som nummer 14 i Super street-bike.

Anders Blanck, Gävle, är kvalfemma i Super street-bike.

Kent Elofsson, Gävle, gick vidare i Super compstegen.

Åke "Bagarn" Persson är snabbast i Pro modfältet.

Bengt Ljungdahl är kvaltvåa i Pro mod, 2/10000 sekund efter Jimmy Ålund. Men Ljungdahl behåller sin EM-ledning.

Mikael Kågered är en av svenskarna i Top fuel-klassen. Kågered, sin besökt skolor i både Hudiksvall och Gävle de senaste åren, är kvalfyra.

Unga Jndia Erbascher, Schweiz, tog sin Top fuel-licens så sent som förra helgen. På Tierp är hon kvaltrea.


Christina Bodén

0650-355 71
christina.boden@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan