Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

Gallerian Nian får ny internationell ägare – säljs för 765 miljoner kronor

Gallerian Nian i Gävle får en ny internationell ägare. CBRE Global Investors förvärvar för 765 miljoner kronor och blir gallerians femte ägare på tolv år.
Men för kunderna blir det ingen större skillnad.

Text: 

På måndagen blev det klart att Gävles största köpcentrum Gallerian Nian får en ny internationell ägare.

Köpcentrumet säljs av den nuvarande ägaren Barings Real Estate Advisers till fastighetsjätten CBRE Global Investors för 765 miljoner kronor.

Gallerian Nian har bytt ägare ett flertal gånger de senaste åren och CBRE Global Investors blir gallerians femte ägare på tolv år.

Annons

LÄS OCKSÅ: H&M utökar i Gallerian Nian: "Det är vi väldigt glada för"

Men för kunderna kommer allt att rulla på som vanligt.

– Vi kommer att fortsätta förvalta den på ett liknande sätt som tidigare. Det finns inga planer på några större förändringar för gallerian utan vi tycker att tidigare ägaren har gjort ett bra jobb och vi avser att fortsätta förvalta den på ett bra sätt, säger Andreas Norberg, managing director Norden, på CBRE Global Investors.

Annons

Förutom att H&M just nu håller på och bygger ut sina lokaler finns det inga planer på några större omgörningar inom den närmaste tiden enligt den nya ägaren.

– Inga stora planerade övningar utan nu håller H&M på att slutföra ombyggnationen i samband med deras nya lokal, så det ser vi till att det blir gjort på ett bra sätt. Sedan så är det sedvanligt underhåll och förvaltning av fastigheten som gäller, säger Andreas Norberg.

Bild: Kristian Ekenberg

CBRE Global Investors köper Gallerian Nian av en rad olika anledningar enligt Andreas Norberg:

– Vi tycker att den passar väl in i vår nordiska portfölj och den är stabil. Den har en bra hyresgäststruktur, har en bra mix av hyresgäster och är också väl positionerad i den lokala marknaden. Den passar väl in i vår förvaltningsstrategi, säger han.

Annons

Gallerian Nian är Gävles största köpcentrum med ett femtiotal butiker.

Fastigeheten som från början var ett Domusvaruhus byggdes 1973.

Den totala uthyrbara arean uppgår till 21 155 kvadratmeter. Största hyresgästerna just nu är H&M, Systembolaget, SF Bio, Coop, Clas Ohlson samt Q-Park. Omsättningen år 2016 uppgick till över 500 miljoner kronor.


Martin Looyenga

026-15 93 78
martin.looyenga@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan