Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tennis

Hemmasuccé i Gefle Indoor Open

Jubileumstävlingen i samband med Gävle Tennis Klubbs 100-årsfirande förra året blev så populär att det krävdes en upprepning i år. Det kan även vara så att det blir en återkommande tradition.

Annons

För många blev det här den första tävlingen under tak, då grussäsongen nyligen avslutats.

Många hemmaspelare tog sig långt i turneringen, Jean Arthus Strand har nästan abonnerat på finalplatser i år och gjorde inget undantag den här gången, seger i både PS10 och PD12.

Thea Jagare spelade även hon två finaler men fick nöja sig med dubbla silver den här gången i FS12A och FD14. Finalen i FD14 vanns istället av storasyster Tilde Jagare ihop med Klara Sundström, Norrtälje.

Annons

Annons

Tilde gick dessutom till semi i FS14 men förlorade knappt i tredje sets så kallade matchtiebreak 2-6, 6-1, 10-7.

Edmond Strand och Edward Silverstone knep varsin semifinalplats i PS10 efter två segrar vardera i gruppspelet. Edward var förmodligen turneringen gladaste medaljör när han fick lyfta karriärens första pokal, men garanterat inte den sista!

Lisa Lundström och Ella Bäcklin spelade även de sig fram till semifinal i FS16 men föll i tighta matcher mot ett år äldre motståndare. Semifinal blev det även för Pontus Klang Lidholt i PS14 men där blev det förlust mot duktiga ålänningen och slutsegraren Lucas Forsström.

I samma klass gick Elliot Bennerdt och Andre Backström, Sandvikens TK till kvartsfinaler. I herrsingeln gjorde William Eherenström en riktigt bra turnering. Han tog bland annat en seger i en tresetare mot hårdslående Henrik Wadström i åttondelsfinalen.

William höll även jämna steg i den efterföljande kvartsfinalen mot duktige slutsegraren Allan Krüger Hagström. Men det var Williams tredje match för dagen så orken räckte inte riktigt till seger, men helt klart en hedersam förlust.

Nästa Gävletävling blir Scandic Open i november.


Insänt material

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy