Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Gävle

Talangjakt för funktionsnedsatta kommer till Gallerian Nian i höst

Den 7 november arrangeras tävlingen Funkisfestivalen i Gävle.

Vinnare av föregående tävling: Martin Hagen, sång, och Niklas Hjelmsäter, dans, från Järfälla tillsammans med konferencier Linda Bengtzing.

Bild: Sofie Selling

Annons

Föreningen Funkisglädje bjuder in till sångtävlingen Funkisfestivalen på Gallerian Nian i Gävle, den 7 november klockan 17.00. Målgruppen är personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Talangjakterna äger rum i flera shoppingcentrum runt om i Sverige. Konferencier är sångerskan och programledaren Linda Bengtzing.

– Detta är ett led i vår strävan att bredda vår sångtävling Funkisfestivalen till att inkludera hela Sverige, säger Ann Epstein, projektledare för festivalen, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Artisterna måste föranmäla sig och berätta vilken låt de ska framföra. Anmälan görs via funkisgladje.se tillsammans med sin stödperson, ledsagare, förälder, personal eller annan.

Vinnaren av talangjakten får sjunga låten "Värsta schlagern" med Linda Bengtzing på scenen och får även biljetter till finalen på Cirkus i Stockholm den 16 april.

Föreningen Funkisglädje är en ideell förening med syfte att bedriva stödjande arbete inom främst kultur, idrott och fritid för personer med funktionsnedsättning. Sångtävlingen Funkisfestivalen är föreningens första evenemang.

FLER NYHETER:

► För Plus-kunder: Sköt värden på kräftskiva i Sätra – riskerar fängelsestraff: "Det var han som började med det hela"

► Insändare: Konstigt att skolkorten i glesbygden gäller olika tider?

⬛ Är du prenumerant? Klicka här för att logga in på ditt digitala konto.

Annons


Anders Eklöf

026-15 93 30
anders.eklof@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy