Annons

Annons

Annons

Gävle

Anders springer ett maratonlopp om dagen – för att samla in pengar till Cancerfonden

Anders Hallberg är ute på en rejäl löprunda. 47 mil ska genomföras, från Oslo till Gävle. Syftet är att samla in pengar till Cancerfonden.
Tidningen fick en pratstund med Anders när han hade slagit läger för natten i Malung.
– Fötterna mår bra, det är värre med låren, säger Anders Hallberg.

Den 10 oktober satte sig Anders Hallberg på tåget hemma i Gävle. När han klev av tåget i Oslo vände han för att återvända till Gävle – till fots. Löpturen går bland annat genom Dalarna och efter en vecka har Anders kommit halvvägs på sin resa.

Tidningen fick en pratstund med Anders på måndagskvällen. Han befann sig då i Malung.

– Första etappen från Oslo var runt 20 kilometer. Sedan sprang jag vidare via Kongsvinger och in i Sverige. Jag har passerat Torsby och Stöllet och är nu (måndag kväll) i Malung. Etappen hit var den värsta hittills, 47 kilometer. Där fick man veta att man levde, säger Anders Hallberg.

Anders Hallberg med sin löparvagn vid centralstationen i Oslo.

Bild: Privat

Annons

Annons

Har du mycket packning med dig?

– Ja, jag har med mig en löparvagn, som är som en slags barnvagn, som jag skjuter framför mig. I den har jag min proviant och min utrustning som tält, spritkök, sovsäck och annat. Jag vet inte hur mycket den väger, men jag har ätit en del konserver på vägen, så det har lättat något. Huvudsaken är att vagnen rullar lätt, säger Anders Hallberg.

När räknar du med att gå i mål?

– Jag siktar på att vara hemma i Gävle igen på söndag eller måndag, om allt går som det ska. Varje dagsetapp blir runt 40 kilometer. Det blir nästan ett maratonlopp om dagen, men då kan jag ta tid på mig och vila en hel del under dagen.

Hur mår fötterna?

– Fötterna mår bra. Jag hade ett par skor som jag fick lite skavsår av, så jag bytte till ett par äldre skor och då gick det bättre. Det är värre med låren, de är lite stumma. Jag hoppas på att det ska kännas bättre framöver, säger Anders Hallberg.

Anders Hallberg, från Gävle, ska springa 47 mil, från Oslo till Gävle. Syftet är att samla in pengar till Cancerfonden.

Bild: Privat

Från Malung springer han sedan vidare till Vansbro. Sedan går löpturen vidare via Björbo, Bäsna, Borlänge, Falun och så via Hofors och Sandviken till Gävle.

– Det gäller att hitta lämpliga småvägar att springa på. Jag har planerat löpturen i tre, fyra veckor. Hela turen blir 47 mil totalt. Målet är att komma hem på 12 dagar, säger Anders Hallberg.

Annons

Syftet med löpturen är att samla in pengar till Cancerfonden. Detta gör Anders via sitt projekt "Löpning för livet".

Annons

– Jag började med "Löpning för livet" 2015, för att samla in pengar till Cancerfonden. Jag har sprungit och samlat in pengar vid flera tillfällen, dock inte på det här sättet. Den här löpturen är en del av "Löpning för livet", förklarar han.

Anders Hallberg samlar in pengar till Cancerfonden via sitt projekt "Löpning för livet".

Bild: Privat

Fakta – Anders Hallberg:

Bor: I Gävle

Ålder: 35 år. Jag fyller 36 år den 20 oktober, på vägen hemåt. Jag får nog fira födelsedagen med konserver (skratt). Nejdå, firandet får bli när jag kommer hem.

Familj: Flickvännen Liselotte.

Intressen: Löpning, umgås med vänner och att fotografera. Jag passar på att fotografera den vackra naturen i Värmland och Dalarna under resans gång.

Fotnot: Den som vill stötta Anders insamling till Cancerfonden, eller vill följa hans resa genom Dalarna och hem till Gävle kan göra detta via hans insamlingssida på Cancerfondens hemsida (sök efter "Löpning för livet) eller via hans Facebooksida, sök på "Löpning för livet" på Facebook.

Annons

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android


Pär Sönnert

0243-644 18
par.sonnert@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan