Annons

Annons

Annons

Annons

Anders Wendin i centrum i veckans "Så mycket bättre": "Står för årets gråtchock"

Anders "Moneybrother" Wendin står i centrum i veckans "Så mycket bättre". Då kommer tårarna.

– Jag pratar om saker som jag aldrig pratat om förut, säger han till TT.

Anders Wendin står i centrum i årets andra avsnitt av "Så mycket bättre". "Jag trodde inte att jag skulle bli så känslosam", säger han.

Bild: Christine Olsson/TT

Annons

Han har tackat nej till programmet flera gånger. I år bestämde sig Anders Wendin till slut för att ställa upp – för sin sons skull.

När han fick frågan om "Så mycket bättre" igen hade han "varit pappaledig i fyra år".

– När de ringde var det bara "jag måste göra något, jag kan inte bara sitta här". Jag kände att min son förtjänar något slags glad och inspirerad pappa och sådan blir jag när jag håller på med musik, berättar Anders Wendin.

– Jag hade börjat skriva på något som skulle kunna bli en ny skiva men det gick väldigt långsamt. Jag förstod att om jag tackade ja till det här skulle det inte gå långsamt längre.

Han kände en press – inte minst vad gäller låttolkningarna.

– Det är ju ingen tävling, men det är ju en tävling liksom. Man vill ju inte gå från lunchbordet och vara den där som har fått alla att kolla sina mejl. Jag har ansträngt mig så mycket som jag kan, säger Anders Wendin.

Annons

Annons

I veckans avsnitt slipper han dock stå på scenen. I stället får han sitta på kortändan och njuta av de andra artisternas tolkningar av hans musik.

Årets deltagare i "Så mycket bättre": Sabina Ddumba, Caroline Hjelt från Icona Pop, Eric Saade, Tomas Andersson Wij, Kikki Danielsson, Anders Wendin, Aino Jawo från Icona Pop och Uno Svenningsson.

Bild: Christine Olsson/TT

– Jag är väldigt glad över att få tillhöra den här lilla skaran människor i världen som har fått en sådan här dag. Fy fan, vilken jävla känsla det är, säger Anders Wendin.

Han utlovar också ett program med mycket känslor och en hel del tårar.

– Jag delar med mig av grejer och berättar väl på ett sådant sätt att de andra blir rörda. Men jag är nog den som gråter mest och står för årets gråtchock, det tror jag. Jag är emotionell. Jag berättar om min son och min egen farsa, säger Anders Wendin.Det är en väldigt fin produktion, jag fick förtroende för den och kände att jag kunde öppna mig.

I programmet tar man dock inte upp det uppmärksammade fallet då han 2011 dömdes till dagsböter för sexuellt ofredande. Anders Wendin nekade till anklagelserna men valde att inte överklaga domen.

Martin Nygren, exekutiv producent för "Så mycket bättre", konstaterar att TV4 oftast väljer att lämna den typen av frågor utanför programmet.

– När tredje part är inblandad känns det inte som rätt forum för att lyfta sådant. Jag tycker att det krävs en helt annan journalistik för att kunna väga sådana känsliga frågor rätt, säger han till TT.

Annons

Enligt Martin Nygren är det svårt att göra sådant som "domar, skilsmässor och tvister" rättvisa i programmet. Att Anders Wendin tidigare har pratat öppet om domen bidrog också.

– Han har tagit domen och avtjänat sitt straff, han är en fri man. Att han har pratat om det i andra sammanhang gör också att det känns utagerat. Det var liksom inte en tickande bomb som skulle brisera, säger Martin Nygren.

Annons

Anders Wendin skriver i ett sms till TT att ingenting har mörkats och att han inte har duckat för några frågor.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.

Fakta: Årets deltagare

Sabina Ddumba

Belönades 2016 med Grammis och P3 Guldpris för årets nykomling. Hennes största hit är "Not too young", som har spelats över 38 miljoner gånger på Spotify.

Anders Wendin

Mest känd som Moneybrother som fick sin första solohit 2003 med "Reconsider me". Har sedan dess släppt fem album varav det senaste, "Dom ska få se vem dom roar sig med" kom ut under hans riktiga namn 2014.

Kikki Danielsson

Folkkär artist som blandar schlager med country. Hon har medverkat i Melodifestivalen nio gånger och två gånger i Eurovision Song Contest och har hits som "Bra vibrationer", "Papaya coconut" och "Dag efter dag" i bagaget.

Tomas Andersson Wij

Singer-songwriter som sedan 1998 har släppt nio album. Har även jobbat som skribent och redaktör. Fick stor uppmärksamhet 2007 när han uppträdde i Melodifestivalens final med en tolkning av Carolas "Evighet".

Annons

Eric Saade

Slog igenom 2010 med Melodifestivalen-låten "Manboy". Året efter vann han tävlingen med "Popular", som han sedan kom trea med i Eurovision Song Contest.

Icona Pop

Duon som består av Aino Jawo och Caroline Hjelt slog igenom 2012 med låten "I love it", som de sålt platina med i USA. Har sedan dess turnerat internationellt och blivit stora i bland annat USA.

Uno Svenningsson

Artist och låtskrivare som slog igenom med bandet Freda' i mitten av 1990-talet. Solodebuterade 1994 och fick i samband med det en jättehit med singeln "Under ytan". Har medverkat i Melodifestivalen två gånger.


Linus Brännström/TT

.


Erika Josefsson/TT

.

Annons

Annons

Till toppen av sidan